Radu Graţian Gheţea este unul dintre cei mai vechi bancheri din România

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 28 noiembrie 2012 148 afişări

În luna mai Radu Graţian Gheţea a fost reales pentru încă trei ani ca preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), pe care o conduce de 12 ani.

Gheţea este din 2007 preşedintele celei mai mari bănci autohtone cu capital de stat, CEC Bank, primind anul trecut un nou mandat la şefia acesteia. Absolvent de Matematică în 1972 şi de ASE în 1981, Radu Gheţea a lucrat mai întâi în centrul de calcul al BRCE (fosta Bancorex) din 1972, apoi a coordonat activitatea de contabilitate a băncii, pentru ca în 1987 să devină director general. În 1994 s-a mutat la Alpha Bank, pe atunci Banca Bucureşti, ca prim-vicepreşedinte şi membru al consiliului de administraţie.

În 2007 a ocupat timp de trei luni funcţia de preşedinte al Alpha Bank (succesoarea Băncii Bucureşti), pentru ca ulterior să preia preşedinţia CEC în cea mai importantă perioadă din existenţa ei de după Revoluţie, de transformare dintr-o casă de economii pe stil vechi într-o bancă universală modernă. CEC Bank a încheiat anul trecut pe poziţia a patra în topul băncilor după valoarea activelor, faţă de locul 9 în 2007. "Pe parcursul celor patru ani am demonstrat că putem fi o bancă modernă şi competitivă, ce a reuşit să împletească tradiţia dobândită în cei 148 de ani de activitate cu cerinţele şi exigenţele contextului economic actual. Locul patru în topul băncilor în funcţie de active, obţinut la finalul anului trecut, certifică acest lucru", a declarat Gheţea la aniversarea a patru ani de la lansarea noii imagini instituţionale a CEC Bank.


Business Magazin a lansat luni, 12 noiembrie 2012, a treia editie a catalogului 100 CEI MAI ADMIRATI CEO DIN ROMANIA. Detalii aici.

Urmărește Business Magazin

/lideri/radu-gratian-ghetea-este-unul-dintre-cei-mai-vechi-bancheri-din-romania-10353409
10353409
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.