Şi-a făcut o afacere care nu poate da vreodată faliment: împiedică hoţii din România să vândă produsele furate

Autor: Razvan Muresan Postat la 04 februarie 2014 20509 afişări

Bogdan Pleşuvescu lucrează la Banca Transilvania din octombrie 2013, dar a fost head of legal timp de cinci ani la Finansbank România SA, care a devenit apoi Credit Europe, unde a mai petrecut trei ani ca chief legal officer şi vicepreşedinte executiv. Are şi un business propriu prin care împiedică hoţii de obiecte să îşi vândă produsele.

Şi-a făcut o afacere care nu poate da vreodată faliment: împiedică hoţii din România să vândă produsele furate

Experienţa sa profesională mai include o perioadă de doi ani ca ofiţer în cadrul unei structuri de combatere a crimei organizate din Ministerul de Interne, trei ani în poziţia de consilier juridic la Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului şi 10 ani de banking  în mai multe organizaţii. „Sunt unul dintre cei care pot spune că nu ar fi putut face alegeri mai bune. Succesul în carieră s-a datorat în special reuşitei cu care am găsit echilibrul între viaţa personală şi cea profesională, intercalând hobby-uri precum navigaţia, kitesurf sau pescuitul cu viaţa de familie şi cele 10-12 ore petrecute zilnic la serviciu.

Spune că unul dintre cele mai dificile momente din carieră a fost atunci când a reprezentat, la numai 23 de ani, statul în dosarul de insolvenţă deschis împotriva unui combinat care fusese preluat de un investitor american. „Cred că numai inconştienţa şi tinereţea m-au făcut să depăşesc momentele din cadrul întâlnirii în care toate păreau că merg împotriva statului român. Dovada reuşitei acelor demersuri aveam să o regăsesc la mulţi ani după respectiva întâmplare, când statul a câştigat procesul intentat investitorului.” Are, de circa un an, un business online, care nu are legătură cu bankingul. „Am dezvoltat un serviciu care poate fi util celor care sunt victimele furtului de obiecte prin crearea unei baze de date online menită să împiedice reintroducerea acestora în circuit prin vânzare.” Proiectul se numeşte www.obiecte-furate.ro şi a fost realizat prin mijloace proprii de Pleşuvescu şi de fratele său.

"Ideea ne-a pornit, dupa ce in vara anului 2012, mi -a fost furata o geanta din portbagajul masinii , cu un laptop si un ipad. Desi traim in epoca internetului, cei de la politie nu fac deloc transparent lucrurile atunci cand sunt raportate unele bunuri ca fiind furate. Imi pare rau sa o spun, dar baza lor de date de pe site-ul IGP-ului este o "gluma". In afara de hartogaraia excesiva pe care trebuie sa o completezi la politie si de timpul efectiv pierdut in fata sectiei, nu te poti astepta la alte minuni", spune Pleşuvescu.

"Cea mai mare bucurie a mea a fost cand, la nici doua luni de la lansarea siteului, am inregistrat prima poveste de succes. Datorita anuntului publicat la noi pe site, a fost identificat un motor de barca furat in Tulcea si apoi alertata politia si proprietarul acestuia", mai spune managerul.

Bogdan Pleşuvescu doreşte să încheie parteneriate cu casele de amanet, pentru a le împiedica să accepte în amanet bunuri care poate au fost raportate ca fiind furate pe siteul său. 


Bogdan Pleşuvescu

BANCA TRANSILVANIA

FUNCŢIE director executiv - direcţia juridic, workout şi insolvenţă

VÂRSTĂ 36 de ani

Urmărește Business Magazin

/lideri/si-a-facut-o-afacere-care-nu-poate-da-vreodata-faliment-impiedica-hotii-din-romania-sa-vanda-produsele-furate-12018754
12018754
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.