A preluat afacerea de la tatăl său şi a transformat-o într-una dintre cele mai mari firme din lume. A descris reuşita în cartea "Ştiinţa succesului"
Charles de Ganahl Koch este un om de afaceri american, CEO al companiei Koch Industries, pe care o conduce alături de fratele său, David Koch.
Cei doi fraţi au moştenit compania de la tatăl lor, Fred C. Koch, dezvoltând ulterior domeniile de activitate. Deşi orientată iniţial către rafinarea petrolului, Koch Industries produce acum şi echipamente de control al poluării, polimeri, fibre sau fertilizatori, precum şi mai multe servicii financiare. Născut în Wichita, Kansas, Charles Koch a urmat cursurile Massachusetts Institute of Technology, obţinând o diplomă în inginerie generală în 1957, una în inginerie nucleară în 1958 şi o alta în inginerie chimică doi ani mai târziu. După facultate, el a lucrat timp de un an pentru compania de consultanţă Arthur D. Little; s-a întors apoi în Kansas pentru a lucra la compania tatălui său, Rock Island Oil & Refining Company.
În 1967, el a devenit preşedintele companiei, schimbându-i numele în Koch Industries. Koch Industries îşi are sediul într-o clădire de la marginea oraşului Wichita, cel mai mare din Kansas. Clădirea, ca şi compania privată deţinută de fraţii miliardari Charles şi David Koch, este o cutie neagră, atât la propriu, cât şi la figurat. Koch Industries se laudă cu un singur indicator financiar, venituri anuale de peste 100 miliarde de dolari.
După acest indicator, Koch Industries este mai mare decât IBM, Honda sau Hewlett-Packard. La întrebările jurnaliştilor, singurul răspuns din partea Koch este: „Suntem o companie privată şi nu dezvăluim astfel de informaţii“. Pe parcursul a aproape cinci decenii, sub conducerea lui Charles Koch, grupul a plătit penalizări record, civile şi penale, din cauza problemelor de mediu, iar în 1999 divizia operatoare de conducte petroliere a primit cea mai aspră sancţiune de până atunci din istoria SUA, pentru o explozie a unei conducte care a dus la moartea a doi adolescenţi din Texas.
Charles Koch este cunoscut pentru ideile sale liberale, dar şi pentru faptul că se opune modului în care statul susţine anumite companii, declarând că „investiţiile guvernamentale doar agravează problema mediului de afaceri“. Politica de business a lui Koch, numită „market-based management“, este descrisă în cartea „Ştiinţa succesului“, pe care omul de afaceri a publicat-o în 2007.
Americanul este cunoscut şi ca filantrop: în perioada 2004-2008 el a donat 246 de milioane de dolari, fiind inclus pe lista Businessweek a celor mai generoşi 50 de americani.
Împreună, fraţii Charles şi David Koch controlează una dintre cele mai mari averi din lume, folosită inclusiv pentru finanţarea partidelor politice. Mai exact, Charles şi David deţin fiecare peste 40 de miliarde de dolari. Reţeaua lor politică a contribuit la susţinerea facţiunii Tea Party din Partidul Republican şi finanţează în prezent acest partid. Astfel, organizaţiile afiliate grupului Koch au colectat circa 400 de milioane de dolari în timpul campaniei electorale
din 2012.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro