LIVE: ZF Real Estate by Storia.ro - De ce aleg mulţi dintre români locuinţe vechi şi plătesc cash în 2024?

88 de cazuri noi cu tulpina britanică, din 94 de probe secvenţiate

Autor: Andreea Tobias Postat la 19 martie 2021 44 afişări

88 de cazuri noi cu tulpina britanică, din 94 de probe secvenţiate

MedLife a identificat 88 de cazuri noi cu tulpina britanică din 94 de probe secvenţiate: „Previziunile specialiştilor noştri s-au confirmat, tulpina britanică a substituit celelalte tulpini care circulau pe teritoriul României”.

Echipa de cercetare a analizat un nou lot de 94 de probe provenite de la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 88 conţin tulpina britanică a coronavirusului, ceea ce indică o prevalenţă de 94% pe lotul analizat, se arată într-un comunicat Medlife.

Pe de altă parte, specialiştii anunţă că nu au identificat în această etapă a studiului prezenţa altor tulpini, precum cea braziliană sau sud-africană.

Probele au fost selectate în mod aleatoriu şi au fost analizate în perioada 8 – 11 martie a.c. Cele mai multe cazuri de infectare cu varianta britanică a coronavirusului provin din Bucureşti – 37 pacienţi, Timişoara – 17 pacienţi, Cluj – 7 pacienţi, Braşov – 6 pacienţi, Sibiu – 4 pacienţi, Prahova – 3 pacienţi, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Ilfov - câte 2 pacienţi/judeţ şi Arad, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Sălaj şi Teleorman – 1 pacient/judeţ.

Până în prezent, MedLife a secvenţiat aproape 700 de probe, reprezentând 74% din totalul probelor secvenţiate în România (din datele disponibile), dintre care 239 au fost cu tulpina britanică B.1.1.7 şi 2 cu tulpina sud-africană B.1.351. În total, de la începutul acestui an, autorităţile române au raportat 469 de cazuri identificate cu tulpina britanică, 3 cazuri de infectare cu tulpina sud-africană şi 2 cazuri cu tulpina braziliană.

„Din păcate, previziunile noastre s-au adeverit, practic tulpina britanică (B1.1.7) a subtituit tulpinile care circulau pe teritoriul României. Dacă în urmă cu două luni, doar 12% din probele analizate conţineau tulpina britanică, în prezent am ajuns la o prevalenţă de 94% pe lotul analizat. Această evoluţie nefavorabilă confirmă indicele ridicat de contagiozitate al noii tulpini şi explică creşterea constantă a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 din ultima perioadă. Capacitatea de transmitere şi infecţiozitate ridicată a tulpinii britanice ar putea să inhibe creşterea în frecvenţă a tulpinilor braziliană şi sud-africană. Acesta ar fi o veste bună întrucât vaccinurile disponibile par să fie mai puţin eficiente faţă de aceste aceste tupini. În continuare este extrem de important să se urmărească evoluţia tulpinilor care circulă pe teritoriul României pentru a identifica mutaţii noi care ar putea afecta contagiozitatea virusurilor şi eficienţa vaccinurilor. În acest sens, ne bucurăm de faptul că MedLife va continua programul de secvenţiere, urmând să revină constant cu informaţii actualizate. Reiterăm faptul că secvenţierea este singura metodă care permite urmărirea corectă a mutaţiilor noi apărute”, a declarat Dumitru Jardan, biolog şi coordonator al studiului de secvenţiere.

„Datele oferite de specialiştii noştri nu sunt deloc încurajatoare, mai ales în contextul studiilor internaţionale, care indică faptul că varianta britanică a coronavirusului nu doar că se răspândeşte mai repede, ci prezintă şi o rată a mortalităţii mai mare în comparaţie cu alte tulpini anterioare. Aşadar, în perioada următoare ne aşteptăm la creşterea numărului de cazuri, creşterea numărului de pacienţi internaţi la ATI şi chiar a numărului de decese. De aceea, e nevoie de multă prudenţă, atât din partea autorităţilor, cât şi din partea populaţiei generale. Vaccinarea rămâne o soluţie viabilă. Am început bine campania de vaccinare, dar dacă vrem să ajungem cât mai repede la o masă critică de persoane imunizate e nevoie să creştem dinamica, astfel încât să atingem o capacitate de vaccinare până la 100.000/zi. Aceasta este miza României pentru a reporni viaţa şi economia. Până atunci, măsurile de protecţie rămân esenţiale. De asemenea, decizia autorităţilor de carantinare etapizată este binevenită atât din punct de vedere al siguranţei populaţiei, cât şi din perspectivă economică”, a declarat Mihai Marcu, Preşedinte şi CEO MedLife Group.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tulpina britanică,
cazuri,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.