Adrian Mihai, FAN Courier: Prioritatea Guvernului ar trebui să fie dezvoltarea infrastructurii, predictabilitatea în fiscalitate şi crearea de noi locuri de muncă
„Aşteptăm să se potolească tot acest scandal politic, iar Guvernul să înceapă să se ocupe şi de economie. Până acum nu am auzit de nicio măsură implementată care să încurajeze mediul de business, s-a vorbit doar de plata TVA-ului la încasarea facturii, dar asta se aplică la companiile cu afaceri mai mici“, spune Adrian Mihai, unul dintre cei trei acţionari ai FAN Courier, cea mai mare companie de curierat cu capital autohton de pe piaţa locală, cu afaceri de 52 de milioane de euro anul trecut.
"Aşteptăm să se potolească tot acest scandal politic, iar Guvernul să înceapă să se ocupe şi de economie. Până acum nu am auzit de nicio măsură implementată care să încurajeze mediul de business, s-a vorbit doar de plata TVA-ului la încasarea facturii, dar asta se aplică la companiile cu afaceri mai mici", spune Adrian Mihai, unul dintre cei trei acţionari ai FAN Courier, cea mai mare companie de curierat cu capital autohton de pe piaţa locală, cu afaceri de 52 de milioane de euro anul trecut. De la livrarea câtorva colete în 1998, cei trei proprietari români, Adrian Mihaişi Neculai Mihai şi Felix Pătrăşcanu, au reuşit să dezvolte, prin implicare zilnică în administrare, o companie care expediază în prezent 1,2 milioane de colete pe lună, folosind flota de 1.500 de maşini.
"Prioritatea Guvernului ar trebui să fie dezvoltarea infrastructurii, ceea ce ar susţine atât industria transporturilor, cât şi pe cea turistică. Consider că infrastructura ar trebui să reprezinte o prioritate, cred că se pot găsi bani pentru asta", a spus Adrian Mihai. România are un sistem de drumuri slab dezvoltat, se poate circula doar pe 500 de kilometri de autostradă, din care 100 de kilometri au fost inauguraţi anul acesta.
Adrian Mihai mai spune că, în opinia lui, pentru mediul de afaceri local ar fi de mare ajutor predictibilitatea în fiscalitate. Astfel, o companie şi-ar putea face un plan de dezvoltare, cunoscând de la bun început taxele pe care le are de plătit. "Mă ajută în business să ştiu exact care sunt taxele pe care trebuie să le plătesc. În ultima vreme s-au tot făcut schimbări în Codul fiscal", a spus el.
Cei trei antreprenori români au creat de la înfiinţarea businessului peste 2.000 de locuri de muncă. Adrian Mihai spune că se aşteaptă din partea guvernanţilor la măsuri care să creeze locuri de muncă în economie. "Noi trei am creat peste 2.000 de locuri de muncă, guvernanţii ar putea să creeze însutit mai multe locuri în economie", a spus Adrian Mihai.