Adriana Matache, Allianz-Ţiriac: În ultimul an am construit mult pe încredere, pe încrederea că vom fi bine şi că împreună putem trece peste orice provocare

Postat la 18 aprilie 2021 88 afişări

Adriana Matache, Allianz-Ţiriac: În ultimul an am construit mult pe încredere, pe încrederea că vom fi bine şi că împreună putem trece peste orice provocare

Director general adjunct Allianz-Ţiriac


Prime brute subscrise (2020): 1,32 mld. lei Profit (2020): 154 mil. lei Număr de agajaţi: ~ 1.000


 

—   Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o în pandemie:

Am învăţat să preţuiesc mai mult lucrurile cu adevărat importante şi viaţa mea. Cred că toţi conştientizăm mai bine acum cât de fragilă este viaţa noastră, cât de mult contăm unii pe alţii, cât de important este să nu fii singur. În plan profesional, am realizat că, şi în situaţii critice, reuşim să ne mobilizăm rapid, să ne adaptăm şi să facem lucruri care înainte păreau imposibile.

—   Cea mai importantă decizie pe care am luat-o în ultimul an:

Experienţa ultimului an ne-a reconfirmat că nimic nu este mai important decât sănătatea, atât personală, a familiei, cât şi a colegilor.

Aş spune că cea mai importantă decizie a fost aceea de a lucra 100% de acasă. A fost o decizie pe care am luat-o rapid, cu gândul la colegii noştri şi familiile lor, deşi pentru business era o decizie dificilă şi sensibilă, cu potenţial impact negativ. Am pus însă pe primul loc sănătatea colegilor şi mai ales liniştea şi confortul lor emoţional că îşi pot proteja familia, lucrând exclusiv de acasă.

—   Cum mi-am menţinut colegii motivaţi în ultimul an:

În echipa Allianz-Ţiriac, am încercat să compensăm absenţa interacţiunilor directe prin discuţii zilnice de „check-in” prin care să rămânem conectaţi, să ne ajutăm reciproc şi să menţinem sentimentul de apartenenţă chiar şi de la distanţă. Am testat şi coffee break-urile virtuale în care ne adunăm cu toţii pentru discuţii fără legătură cu activităţile de la birou. De fapt, nu am renunţat la activităţile obişnuite. De exemplu, nu am renunţat la petrecerea de Crăciun, la evenimentul dedicat premierii celor mai performanţi colegi, nu am renunţat la a ne simţi bine, ci am adaptat mediului online activităţile care ne aduceau împreună, iar colegii au apreciat aceste demersuri. Cel mai important pentru noi a fost să ne ştim colegii sănătoşi şi în siguranţă. Toate acţiunile din ultimul an au avut scopul de a fi alături de ei şi de a-i asigura că nu sunt singuri, că se pot baza pe noi indiferent de situaţie, că ne pasă şi că avem grijă. Am construit mult pe încredere, pe încrederea că vom fi bine şi că împreună putem trece peste orice provocare. La menţinerea motivaţiei a contribuit şi decizia de a lăsa prezenţa la birou voluntară, pentru că a oferit autonomie şi încredere colegilor, pe lângă şi mai multă flexibilitate. Fiecare s-a simţit mai responsabil, şi-a asumat contribuţia la continuarea activităţii în parametri normali şi de multe ori colegii mei au făcut acest lucru cu efort şi sacrificii personale.

—   Work from home sau de la birou?

Aş spune că varianta câştigătoare este o combinaţie între modul de lucru clasic, de la birou, şi cel de la distanţă. La Allianz-Ţiriac, chiar am discutat cu echipa pe tema modului de lucru pe care ni l-am dori în viitor, după pandemie. Aproximativ 70% dintre colegi ne-au spus că şi-ar dori să lucreze câteva zile pe săptămână de acasă, principalul argument fiind timpul economisit cu deplasarea la birou. În consecinţă, noi am decis să implementăm pe termen lung modul de lucru hibrid cu 3 zile de lucru pe săptămână de acasă şi 2 zile de la birou. Iar în pandemie am menţinut voluntariatul pentru prezenţa la birou.

—   Locul din care îmi iau energia necesară depăşirii unei crize:

De regulă, acasă şi în mijlocul celor dragi găsesc energia de care am nevoie pentru a depăşi orice obstacol. Lunile de pandemie au venit cu multe încercări, cu toţii am avut momente grele şi am realizat că, pentru a-i nu copleşi pe cei din jur, este important să mă uit în interior şi să imi iau energia şi puterea şi din propriul sine.

—   Persoana care m-a inspirat cel mai mult în această perioadă:

Din fericire, nu pot vorbi despre o singură persoană care m-a inspirat în această perioadă. Pentru că toate persoanele care îmi sunt aproape - prieteni, familie, colegi – îmi oferă puterea de trece peste obstacole, mă inspiră prin modul în care abordează momentele dificile, îmi oferă un motiv să zâmbesc, să merg mai departe şi să preţuiesc mai mult ceea ce am.

—   Putere vs. feminitate:

Feminitatea este o sursă de putere şi puterea este o bază solidă pentru feminitate. Pentru mine feminitatea nu înseamnă slăbiciune sau vulnerabilitate, ci înseamnă mai multă grijă, empatie, tandreţe şi o capacitate mai mare de a exprima fără reţinere emoţii, bucuria, visele, fricile, de a dezvălui mai mult din interior. Iar deschiderea şi autenticitatea sunt atuuri pe care se construiesc relaţii sincere şi trainice, care în final vin din puterea de a fi tu.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.