Afaceri de la zero. Andrei Ispas şi Iulia Simionescu au investit 50.000 de euro în patru studiouri de pilates pe aparate în Bucureşti sub numele de Body Tailors şi vor să se extindă

Autor: Alina-Elena Vasiliu Postat la 21 iulie 2021 788 afişări

Andrei Ispas, absolvent de Educaţie Fizică şi Sport, cu doctorat în domeniu, îm­preună cu Iulia Simio­nes­cu au pus bazele Body Tailors Pilates la sfârşitul anului 2020, când au început să deschidă treptat patru studiouri de pilates pe aparate în Bucureşti.

Afaceri de la zero. Andrei Ispas şi Iulia Simionescu au investit 50.000 de euro în patru studiouri de pilates pe aparate în Bucureşti sub numele de Body Tailors şi vor să se extindă

Aparatura şi metoda dezvoltată de Andrei Ispas - o combinaţie între pilates şi alte exerciţii - sunt echipamente şi tehnici costisitoare, care au presupus investiţii semnificative nu doar în aparate, ci şi în pregătirea instructorilor.

Andrei Ispas, absolvent de Educaţie Fizică şi Sport, cu doctorat în domeniu, îm­preună cu Iulia Simio­nes­cu au pus bazele Body Tailors Pilates la sfârşitul anului 2020, când au început să deschidă treptat patru studiouri de pilates pe aparate în Bucureşti.

„Oferim clase pe aparatele pilates, care se numesc reformere. Avem patru spaţii în acest moment şi ne dorim să ne extindem. Suntem în Pipera-Voluntari, în Floreasca, Decebal şi Unirii. Clienţii noştri pot merge, cu acelaşi abonament, în oricare dintre lo­ca­ţii“, a spus Andrei Ispas la emisiunea online ZF Afaceri de la zero.

În cele patru studiouri sunt dis­po­nibile 11 tipuri de clase, care se adre­sează atât femeilor, cât şi băr­ba­ţilor, indiferent de vârstă sau de ca­lităţile motrice pe care le au. Fieca­re persoa­nă lucrează individual pe un apa­rat, distanţa între reformere este de mi­ni­mum doi metri, iar un instruc­tor este aproa­pe de clienţi şi verifică fiecare exer­ciţiu. La o clasă participă maximum şa­se per­soane. „În această perioadă, cea mai cău­tată este clasa denumită Beach Body, pentru cei care se pre­gă­tesc pentru pla­jă. Mai avem şi clase unde pu­nem accentul pe pos­tu­ră, pe dezvoltarea ma­sei musculare şi clase de cardio, pentru a dezvolta capaci­tatea pulmonară.“

Aparatura şi metoda dezvoltată de Andrei Ispas - o combinaţie între pilates şi alte exerciţii - sunt echipamente şi tehnici costisitoare, care au presupus investiţii semnificative nu doar în aparate, ci şi în pregătirea instructorilor. Pentru toate cele patru spaţii, investiţiile au depăşit 50.000 de euro. De pildă, un aparat complet, cu toate accesoriile, ajunge şi la 4.000 de euro, plus taxele vamale.


Un abonament de o lună costă 600 de lei, unul de trei luni 1.500 de lei, iar unul pentru jumătate de an 2.500 de lei.


„Ne dorim să mai deschidem o locaţie anul acesta, prin septembrie-octombrie, şi să ne mărim numărul de clienţi. Avem de ales între două zone, vom vedea la care rămânem“, spune Iulia Simionescu, asociata lui Andrei Ispas în businessul Body Tailors.

Anterior acestei afaceri, ea a lucrat în marketing şi comunicare. L-a întâlnit pe Andrei într-un moment în care trebuia să facă sport de întreţinere, a început să lucreze cu el ca antrenor personal şi a realizat că i-a făcut foarte bine acest tip de activitate. Ulterior, au decis să se asocieze pentru a deschide un lanţ de studiouri de pilates pe aparate.

„Avem oameni care vor tonifiere, care vor să slăbească sau să vină doar la cardio, oameni care au nevoie să-şi corecteze postura - de aceea am creat clasa corporate. Avem şi o clasă denumită Golden age, unde vin persoane mai în vârstă. Preponderent vin femeile, dar în ultima perioadă am reuşit să atragem şi bărbaţii în sală“, adaugă Andrei Ispas.

Planul este ca, în 2022, reţeaua Body Tailors să se extindă cu încă cinci spaţii noi, dar totul depinde de evoluţia pandemiei. Totuşi, contextul a fost până acum benefic tipului de activitate care se practică în studiourile fondate de Andrei Ispas şi Iulia Simionescu.

„Cred că ne-am nimerit în momentul potrivit, odată cu pandemia, pentru că oamenii au început să aibă dureri de spate, deoarece lucrează de pe canapea sau de pe pat, cu laptopul în braţe.“

Vreme de o lună, toate studiourile au fost închise, din cauza contextului pandemic, ceea ce a afectat businessul, însă lucrurile s-au redresat între timp. Abonamentele sunt de trei tipuri - de o lună, de trei luni sau de şase luni şi presupun acces nelimitat în oricare dintre studiouri, la orice clasă. Un abonament de o lună costă 600 de lei, unul de trei luni - 1.500 de lei, iar unul pentru jumătate de an - 2.500 de lei.


ZF şi Banca Transilvania au lansat proiectul Afaceri de la zero, o platformă dedicată micilor antreprenori, firmelor care au creat peste 1,7 milioane de locuri de muncă. 

⇒ Fiecare afacere de la zero este o poveste despre ambiţie, curaj şi determinare. Poveştile micilor antreprenori vor fi publicate în ZF şi pe platforma zf.ro/afaceri-de-la-zero.

⇒ În România sunt peste 500.000 de microîntreprinderi şi firme mici, unde lucrează 1,7 milioane de salariaţi, companii cu afaceri anuale de 70-80 mld. euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.