100 Cele mai puternice femei din business. Ana Nedea, Director de strategie şi dezvoltare de business, SIMTEL Team S.A.

Postat la 16 septembrie 2024 46 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Ana Nedea, Director de strategie şi dezvoltare de business, SIMTEL Team S.A.

Cifră de afaceri (2023): 295,6 mil. lei

Profit net: 27,4 mil.  lei

Număr de angajaţi: 126


Biografie: Ana Nedea este responsabilă de dezvoltarea Simtel, o companie românească  de inginerie şi tehnologie listată  pe piaţa AeRO a BVB care oferă companiilor un ecosistem complet şi integrat, începând cu consultanţă, autorizare, construcţie, mentenanţă, operare, măsurare, control şi furnizare de energie.


► „Per aspera ad astra" este mottoul care m-a însoţit de-a lungul carierei, încă de la începuturi. În urmă cu 20 de ani, studentă la Business şi Administrarea Afacerilor, visam să pot coordona o echipă cu atitudine inovatoare, capabilă să aducă impact în societate, iar eu să-mi aduc contribuţia la un astfel de proiect. Însă pe atunci nu îmi imaginam că voi coordona o echipă de ingineri şi tehnicieni specializaţi în energia verde! Cariera mea în Simtel a început în anul 2012, când compania era la începutul implicării în zona de energie regenerabilă, iar România era, de asemenea, într-un moment incipient în acest domeniu. 

► Am abordat lucrurile cu mult curaj şi, împreună cu echipa mea, am generat în anul 2023 pe linia de business pe care am coordonat-o venituri de peste 250 milioane de lei, devenind integratorul nr. 1 în România în domeniul fotovoltaic. Am inspirat şi motivat oameni, i-am ajutat să crească şi să se dezvolte, iar eforturile ne-au fost recompensate şi prin recenta certificare de Best Managed Companies by Deloitte. Acum, după 11 ani ca lider al departamentului de energie verde din cadrul Simtel, simt o puternică satisfacţie pentru această linie de business şi pentru cei 65 de oameni pe care i-am cooptat şi condus. Zona de proiecte sociale are un loc aparte pentru mine, cred mult în ideea de contribuţie şi implicare socială! În acest sens, am înfiinţat în 2013 Asociaţia Română pentru Energie Verde şi Dezvoltare Durabilă (AREVDD), realizând de-a lungul anilor atât proiecte sociale, cât şi educaţionale, proiecte prin care am adus energie verde în locuri unde era mare nevoie de aceasta. În 2024, am decis să accept o nouă provocare şi am preluat  funcţia de director de strategie şi dezvoltare de business şi am preluat, de asemenea, rolul de CEO Simtel Internaţional, contribuind la extinderea la nivel internaţional precum şi rolul de preşedinte al Asociaţiei Române pentru Energie Verde şi Dezvoltare Durabilă (AREVDD).

► Curba ascendentă va continua pentru Simtel. Grupul îşi va consolida poziţia de lider al industriei, fiind recunoscut ca un integrator de tehnologie şi inovare în domeniul energiei şi telecomunicaţiilor, o companie matură, proactivă şi focusată pe dezvoltare şi învăţare continuă!

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.