100 Cele mai puternice femei din business. Carmina Dragomir, CEO, Metropolitan Life

Postat la 01 august 2024 91 afişări

100 Cele mai puternice femei din business. Carmina Dragomir, CEO, Metropolitan Life

Prime brute subscrise (în primele 9 luni ale anului 2023): 468 mil. lei

Număr de angajaţi: > 200 de angajaţi


Biografie:

Carmina Dragomir a fost numită în funcţia de CEO Metropolitan Life România la 1 octombrie 2017, având o experienţă de peste două decenii în industria serviciilor financiare. La 1 iulie 2021, ea a preluat coordonarea Cehiei, Slovaciei, Ungariei, Bulgariei şi Ucrainei.


► Am avut încă de la început o pasiune pentru domeniul financiar, care înclina în aspiraţiile mele iniţiale către industria bancară. Am descoperit ulterior,  în industria asigurărilor, un domeniu tânăr, dinamic, o piaţă de explorat, precum şi o oportunitate continuă de învăţare şi dezvoltare. Am recunoscut de la început importanţa educaţiei şi acumulării de cunoştinţe ca pietre de temelie pentru dezvoltarea personală şi profesională. Pe parcursul celor peste 20 de ani de când activez în acest domeniu, am avut oportunitatea de a-l explora din mai multe perspective – de la operaţiuni şi finanţe, la creare produse, dezvoltare IT, project management şi managementul riscului. 

Pe măsură ce am descoperit complexitatea industriei de asigurări, m-am simţit tot mai atrasă şi motivată să înţeleg mai bine cum funcţionează şi să continui parcursul meu în acest domeniu, motivată de oportunitatea de a putea aduce un impact semnificativ şi schimbări pozitive în viaţa oamenilor. Rezonez cu piaţa asigurărilor de viaţă, precum şi cu oportunitatea de a aduce în viaţa oamenilor siguranţă şi protecţie financiară în faţa neprevăzutului. Simt că acest domeniu este legat intrinsec de dezvoltarea României, de educaţia financiară şi de a oferi fiecărei persoane instrumentele de protecţie necesare, deoarece binele fiecărui client este, în fapt, în mâinile acestuia, prin deciziile luate pentru protecţia sa financiară.

► Consider că lumea asigurărilor de viaţă reprezintă o provocare constantă, care continuă să mă motiveze şi acum, la peste 20 de ani de la prima interacţiune. Am fost nevoită să mă adaptez dinamismului şi impredictibilităţii vieţii şi noilor tehnologii şi cerinţelor pieţei, mereu în schimbare. Acest proces de învăţare permanent m-a ajutat să dezvolt abilităţi de leadership, care mă determină să colaborez eficient şi să ghidez echipa în ceea ce a  rămas mereu constant – anume în a ne desfăşura activitatea  cu excelenţă şi grijă faţă de cei din jur.

► Vom continua strategia dezvoltării serviciilor de protecţie financiară oferite clienţilor din România, continuând totodată investiţiile în operaţiuni şi digitalizare. Anticipez schimbări semnificative în piaţa asigurărilor din România, ca urmare a progresului tehnologic rapid pe care noi ne angajăm să îl valorificăm, îmbunătăţind experienţa clienţilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.