Elon Musk dinamitează topul celor mai bogaţi oameni din lume, după ce averea sa a urcat cu 35 mld. de dolari ”peste noapte” după rezultatele Tesla. De la începutul anului, excentricul miliardar a adăugat peste 47 mld. dolari averii sale colosale

Autor: Iulian Tenchiu Postat la 28 octombrie 2024 156 afişări

Elon Musk dinamitează topul celor mai bogaţi oameni din lume, după ce averea sa a urcat cu 35 mld. de dolari ”peste noapte” după rezultatele Tesla. De la începutul anului, excentricul miliardar a adăugat peste 47 mld. dolari averii sale colosale

Elon Musk a bifat o creştere a averii sale cu 33,5 mld. dolari, după ce acţiunile Tesla au făcut spectacol joi pe bursă, influenţate de cele mai recente rezultate ale companiei şi au ajuns la maximul ultimului deceniu. De la începutul anului, CEO-ul Tesla, a adăugat peste 47 mld. dolari la averea sa, scrie Bloomberg.

Musk a ajuns să controleze o avere de aproximativ 270,3 mld. dolari, cu 61 mld. peste cea a lui Jeff Bezos, şeful Amazon şi fostul număr unu în topul celor mai bogaţi miliardari din lume.

Acţiunile Tesla au încheiat şedinţa de tranzacţionare cu o creştere de 22%, după ce producătorul de automobile electrice a raportat cel mai bune rezultate trimestriale din vara lui 2023 şi până în prezent.

Această creştere a venit după patru trimestre consecutive de profituri dezamăgitoare pentru cel mai mare producător de vehicule electrice din lume, care a avut dificultăţi pe fondul temperării cererii pentru maşinile electrice.

Acţiunile Tesla sunt responsabile pentru trei sferturi din averea şefului Tesla, care include de asemenea participaţii importante în companii precum SpaceX, X – fostul Twitter – şi compania de inteligenţă artificială xAI.

Elon Musk a intrat recent în lumina reflectoarelor nu numai datorită creşterii explozive a averii sale, dar şi pentru că a devenit un susţinător tot mai prezent şi vocal a lui Donald Trump la cursa pentru SUA.

 În ultimele săptămâni, acesta a făcut campanie în Pennsylvania alături de Trump şi a cheltuit 75 de milioane de dolari pe finanţarea eforturilor republicanilor de a aduce oameni la vot, dar şi pe publicitate pentru Trump.

În conferinţa care a urmat după publicarea rezultatelor Tesla, Musk a declarat că ar milita pentru ca Tesla să obţină dreptul de farbica şi vinde vehicule care se conduc singure, dacă ar primi o poziţie într-o eventuală a doua administraţie Trump.

În prezent, planurile de viitor ale Tesla se axează pe vehiculele autonome. Musk a declarat că se aşteaptă ca Tesla să înceapă să lanseze robotaxi Cybercab în 2026 şi intenţionează ca, în cele din urmă, compania să producă între 2 şi 4 milioane de unităţi pe an.

„Tesla va deveni cea mai valoroasă companie din lume”, a declarat Musk.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
avere,
tesla,
rezultate,
bogati,
incepere,
oameni,
top,
miliardar,
noapte

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.