După un parcurs „ca la carte” în lumea corporatistă, care i-a permis să acumuleze experienţă şi să avanseze în companie, Oana Pascu a mizat pe cartea antreprenoriatului, un vis pe care îl avea din vremea studenţiei

Postat la 26 septembrie 2024 28 afişări

După un parcurs „ca la carte” în lumea corporatistă, care i-a permis să acumuleze experienţă şi să avanseze în companie, Oana Pascu a mizat pe cartea antreprenoriatului, un vis pe care îl avea din vremea studenţiei

100 Cele mai puternice femei din business. Oana Pascu, Fondatoare, Complice.ro

Cifră de afaceri (2023): 850.000 euro

Număr de angajaţi: 5


Biografie: După un parcurs „ca la carte” în lumea corporatistă, care i-a permis să acumuleze experienţă şi să avanseze în companie, Oana Pascu a mizat pe cartea antreprenoriatului, un vis pe care îl avea din vremea studenţiei.


► Acum 20 de ani terminasem facultatea de doi ani şi lucram deja de patru ani în una din cele mai apreciate companii la acea vreme (Connex), având o poziţie de people manager. Îmi doream să învăţ cât mai multe, motiv pentru care am trecut prin multe departamente şi poziţii de-a lungul timpului, şi consider că aceea a fost adevărata şcoală pentru mine. Astăzi, după opt ani de complicitate, îmi doresc tot să învăţ şi să cresc.

► Evoluţia mea în mediul corporate a fost aliniată cu gândurile pe care le aveam acum 20 de ani. Am reuşit să câştig experienţă în multe arii şi să avansez ierarhic.

Realitatea de astăzi este, însă, aliniată cu gândurile de acum 22-24 de ani, pe care le-am păstrat într-un sertar al dorinţelor mele de-a lungul întregului parcurs în corporaţie. Experienţa acumulată ca angajat a fost esenţială pentru a mă pregăti intern pentru această nouă etapă profesională, ca antreprenor.

► Antreprenorii sunt la bază oameni optimişti, care se aşteaptă ca lucrurile să meargă bine, chiar şi atunci când poate se pregătesc pentru surprize mai puţin plăcute. Mi-aş dori să fiu atât de vizionară încât să ştiu cum se va schimba lumea în următorii 20 de ani, însă am o doză suficientă de autocunoaştere pentru a realiza că nu am atins acel nivel. Ceea ce cred, însă, este că tehnologia ne va permite ca, în ansamblu, să atingem un nivel de trai din ce în ce mai bun şi sper să avem inteligenţa, ca rasă, să ne bucurăm de viaţă şi să evoluăm într-o direcţie constructivă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.