Impozitul forfetar, aproape dublu fata de cota unica
Patronatele sustin ca unele firme vor plati in contul forfetarului pana la 28% din valoarea afacerii, fata de 16%, cat este cota unica.
Introducerea forfetarului, anuntata initial de Guvern pentru vara acestui an, dar amanata momentan pentru ca lipsesc normele metodologice, va pune o presiune si mai mare pe profitabilitatea firmelor romanesti, valoarea lui putand ajunge si la o treime din afacerea totala, dupa cum estimeaza patronatele.
"Am facut un studiu de caz dupa formula de calcul propusa de Ministerul de Finante in proiectul de modificare a Codului Fiscal. Astfel, pentru un restaurant-sat, suprafata utila 240 mp, impozitul forfetar datorat este de 24% din totalul veniturilor brute, iar pentru un restaurant-municipiu-categoria A, suprafata utila 240 mp, impozitul forfetar datorat este de 28% din totalul veniturilor brute, fiind o diferenta enorma fata de impozitul pe profit de 16%, care se calculeaza la profitul net, nu la venitul brut", a declarat Ovidiu Nicolescu, presedintele Consiliului National pentru Intreprinderi Private Mici si Mijlocii din Romania.
Cititi mai multe pe www.gandul.info
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro