Jumatate din companii renunta la tichetele de masa
Scaderea consumului, a incasarilor la bugetele de stat si a valorii pachetelor salariale vor fi o parte a efectelor proiectului de impozitare a tichetelor de masa, conform estimarilor Asociatiei Profesionale a Emitentilor de Tichete (APET).
Sistemul actual al tichetelor de masa genereaza pentru stat incasari anuale de peste 360 milioane de euro, sume provenite din TVA la produsele alimentare si din impozit pe profitul companiilor implicate in sistem, spun reprezentantii APET.
Acestia mai arata ca, potrivit, unui sondaj realizat de compania de cercetare de piata GfK Romania, in aprilie 2010, in cazul impozitarii tichetelor, 53% dintre companii si-au exprimat intentia de a nu mai acorda salariatilor tichete de masa, ceea ce ar determina o pierdere la incasarile statului de aproape 50 de milioane de euro anual.
In plus, va avea loc o scadere a consumului, evaluata la 863 de milioane de euro anual, echivalenta cu valoarea tichetelor de masa care nu vor mai fi acordate de companii catre salariati. Aceasta scadere va afecta in mod direct achizitia de produse alimentare.
Decizia Guvernului de a impozita tichetele de masa va afecta masiv si sectorul distributiei si productiei alimentare, ducand la disparitia a peste 25.000 de locuri de munca si afectand direct si indirect peste 70.000 de persoane.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro