Kingston Romania: Afaceri de 6,5 mil. euro anul trecut
Reprezentanta locala a producatorului american de memorii Kingston a raportat pentru 2009 o scadere a cifrei de afaceri cu 13%, pana la 6,5 de milioane de euro, in conditiile unei piete care a coborat cu peste 30%, conform lui Mihai Marcu (foto), directorul de dezvoltare pentru Romania, Bulgaria si Moldova al Kingston Romania.
"Anul 2009 a fost unul al upgrade-urilor pe piata memoriilor din Romania, iar pentru Kingston a fost unul al cresterii cotei de piata pe segmentul memoriilor pentru PC-uri (DRAM), de la 13% in 2008, la aproximativ 20%", apreciaza Mihai Marcu. Acest tip de memorii a inregistrat un volum de vanzari in scadere cu aproximativ 25%, de la 930.000 de unitati in 2008 la aproximativ 695.000 de unitati anul trecut.
In conditiile in care indicele de scadere al pietei DRAM a fost semnificativ mai mic decat cel al pietei PC-urilor anul trecut, explicatia este data de orientarea consumatorilor catre imbunatatirea sistemelor pe care le detin deja, decat cumpararea de sisteme noi.
In 2009, vanzarile companiei pe piata romaneasca s-au cifrat la 6,5 de milioane de euro (9,3 mil. $(, in scadere cu 13% fata de nivelul de 7,5 de milioane de euro (10,6 mil. $) raportat in 2008, cand Kingston Romania a consemnat o crestere de 6%. Potrivit lui Marcu, 49% din afacerile companiei provin din vanzarile de memorii pentru computere (DRAM), restul de 51 de procente fiind reprezentate de vanzarile de memorii de stocare flash.
Astfel, vanzarile de memorii DRAM ale Kingston pe piata locala au scazut cu 8%, de la 3,5 de milioane de euro la 3,2 de milioane de euro, in timp ce din punct de vedere cantitativ, minusul a fost de 14%, pana la 165.000 de bucati.
In ce priveste memoriile de stocare, scaderea a fost ceva mai mare, vanzarile cifrandu-se la 3,1 de milioane de euro anul trecut, cu 18% mai mici decat in 2008.
Crestere exista insa pe anumite segmente, tendinta remarcata de Marcu fiind in zona memoriilor de stocare de 4GB. In ultimul trimestru al anului trecut, spre exemplu, aceste memorii au insemnat 30% din totalul vanzarilor, in conditiile in care in aceeasi perioada a anului precedent, cota era cu 12 puncte procentuale mai mica. Totodata, si stick-urile Kingston de 8GB au crescut pana la 4% din vanzari. In schimb, memoriile de 1GB au scazut de la o cota de 34% din vanzari in ultimele trei luni din 2008 la 30% in aceeasi perioada a anului trecut, iar cele de 2GB au pierdut 10 puncte procentuale, pana la o cota de 36% din vanzarile de memorii.
"Speram ca 2010 sa fie mai bun ca anul precedent, dar nu putem spune care va fi evolutia. Anul acesta avem in vedere extinderea gamei de stocare a gamei de memorii SSD (memorii de stocare de date pentru PC-uri), precum si consolidarea pozitiei in segmentul memoriilor DRAM, a mediilor de stocare USB si a cardurilor de memorii pentru telefoane mobile, aparate foto si video", a mai spus Mihai Marcu.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro