Povestea medicului care a renunţat la medicină pentru a lucra în afacerea de familie înfinţată în anii "90. Compania a ajuns acum un gigant, cu afaceri de sute de milioane de lei

Postat la 20 septembrie 2024 21 afişări

Povestea medicului care a renunţat la medicină pentru a lucra în afacerea de familie înfinţată în anii "90. Compania a ajuns acum un gigant, cu afaceri de sute de milioane de lei

100 Cele mai puternice femei din business. Adina Rizea, Director general adjunct, Lemet

Cifră de afaceri (2023)*: cca 330 mil. lei

Investiţii (2023): 10,2 mil. lei

Număr de angajaţi*: 1.600

*Lemet şi Lems


Biografie: De profesie medic, Adina Rizea s-a implicat în afacerea familiei, înfiinţată de părinţii săi, în 1991. Lemet a ajuns în prezent unul dintre cei mai mari producători de mobilă la nivel naţional şi operează una dintre cele mai extinde reţele de retail de profil, prin brandul Lems.


► În urmă cu 20 de ani eram elevă la liceu şi mă pregăteam să devin medic. Niciodată nu mi-am dorit să fac altceva, medicina a fost singura mea opţiune. În clasa a patra mi-am cumpărat un atlas de biologie pe a cărui primă pagină am scris o notă: „...cu speranţa că într-o zi voi deveni doctoriţă...”  Şi mi-am îndeplinit visul. Alegerea acestei meserii mi-a influenţat întreaga viaţă, atât cea personală, cât şi cea profesională.

► La scurt timp după ce am început să lucrez ca medic stagiar la spitalul din Câmpina am virat pe drumul carierei mele către afacerea familiei, profesând mai întâi ca medic de întreprindere, iar apoi ocupând diferite funcţii în departamente diverse. Faptul că am lucrat în aproape toate departamentele companiei m-a ajutat foarte mult. A fost o provocare dar şi o oportunitate pe care viaţa mi-a oferit-o, dându-mi prilejul să nu mă plafonez şi să trebuiască să ies mereu din zona de confort. M-am schimbat şi m-am adaptat la viaţă asumându-mi riscuri şi învăţând să nu mai am pretenţii de la alţii. Un antreprenor nu se sustrage; riscă şi acţionează, fără să se lamenteze şi fără să se exalte!

► Pentru compania noastră, deşi suntem în permanenţă preocupaţi şi precauţi, suntem optimişti. Una din provocările schimbării şi pregătirii pentru viitor este ca fiecare companie să reuşească să îşi adapteze cât mai bine echipa actuală formată din oameni vechi şi cu experienţă la realitatea prezentului, absorbind şi integrând cât mai bine generaţia tânără. Tinerii din ziua de azi, cei dornici să facă treabă, sunt o resursă extraordinară.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.