Preturile locuintelor din Bucuresti, -3% in septembrie
Preturile locuintelor din Bucuresti au scazut luna trecuta cu trei procente fata de august, potrivit indicelui Bucharest Real Estate Index (BREI), calculat de catre compania de consultanta imobiliara Colliers International
Evolutia celor doua segmente rezidentiale – locuinte vechi respectiv locuinte noi, a fost insa diferita. Astfel, preturile locuintelor vechi au scazut cu 5% in septembrie, potrivit BREI-Vechi, in timp ce preturile locuintelor noi au scazut cu sub 1%, la 1.900 de euro pe metru patrat construit.
"Fata de cele trei luni de vara care au consemnat vanzari scazute, luna septembrie a fost marcata de o crestere a interesului cumparatorilor, aflati si sub presiunea introducerii noilor norme BNR. Totusi, nesiguranta manifestata in sistemul bancar local si international la care s-a adaugat instabilitatea pietelor bursiere au impiedicat multi cumparatori de apartamente sa finalizeze tranzactiile", noteaza consultantii Colliers.
Pretul mediu al locuintelor vechi s-a situat in septembrie la 1.747 de euro pe metru patrat util. BREI-Vechi nu a inregistrat fata de luna trecuta nicio apreciere in cele 6 sectore ale capitalei. Daca sectoarele 5 si 2 au scazut cu doar 1%, iar sectorul 6 cu 2%, la polul opus se afla sectorul 1, care dupa doua cresteri consecutive a scazut in luna septembrie cu 13% fata de luna august.
Fata de luna ianuarie din acest an, cea mai mare scadere pe segmentul vechi au inregistrat-o preturile locuintelor din sectoarele 2 si 6 (-21%), urmate de sectoarele 1 si 5 (-17%). Preturile locuintelor vechi din sectorul trei au scazut in acest an cu 13%, potrivit BREI-Vechi, in timp ce cea mai mica scadere s-a inregistrat in sectorul 4, de 13%.
"Luna octombrie nu se anunta a fi mai incurajatoare pentru piata rezidentiala. Odata cu intrarea in vigoare a noilor norme BNR si pe un fundal international dominat in continuare de incertitudine, luna urmatoare nu prezinta un potential de crestere din punctul de vedere al indicelui BREI", concluzioneaza autorii studiului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro