Salariile compensatorii va scapa de procese (VIDEO)
Concedierile din ultimul an au dus la o serie de conflicte intre angajati si angajatori. Au mers pana la procese in instanta, iar angajatorii au fost nevoiti sa plateasca si 12 salarii compensatorii pentru a pune capat problemelor.
"In ultimul an, afacerile noastre au crescut substantial de pe urma cazurilor de conflicte de munca", spune Carmen Stirbu, senior associate in cadrul casei de avocatura Schonherr si Asociatii. Multe companii au fost nevoite anul trecut sa apeleze la ajutorul caselor de avocatura pentru ca angajatii pe care i-au concediat le-au intentat proces.
Cei mai multi au vrut sa urmeze calea cea mai putin costisitoare si au concediat oameni fara sa le dea cel putin un salariu compensatoriu, asa cum este legal. Drept urmare, angajatii i-au adus in instanta si, in cele mai multe cazuri, au avut si castig de cauza. "De obicei, angajatii sunt cei care castiga si, la nivel de manager, ajung sa ia de la companie intre sase si 12 salarii compensatorii", mai spune Stirbu.
In cazul in care este vorba despre concedieri colective, situatia este si mai grava, companiile putand ajunge sa aiba pierderi substantiale daca sunt obligate sa plateasca salarii compensatorii pentru zeci sau sute de angajati.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro