ANA Hotels şi-a majorat veniturile cu 83%, ajungând la afaceri de 160 milioane lei în 2022, nivel similar cu cel prepandemic
ANA Hotels, una dintre cele mai mari companii hoteliere de pe plan local, a încheiat anul 2022 cu venituri de 160 milioane lei, în creştere cu 83% faţă de 2021, potrivit informaţiilor furnizate de către companie. Nivelul atins în 2022 se apropie de rezultatele raportate în 2019, când cifra de afaceri a fost de 166 milioane lei, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.
♦ Compania va pune în funcţiune în această lună panouri fotovoltaice care vor asigura parţial necesarul de consum pentru hotelul Crowne Plaza şi pentru sediul companiei ♦ Investiţia se ridică la 300.000 euro.
ANA Hotels, una dintre cele mai mari companii hoteliere de pe plan local, a încheiat anul 2022 cu venituri de 160 milioane lei, în creştere cu 83% faţă de 2021, potrivit informaţiilor furnizate de către companie. Nivelul atins în 2022 se apropie de rezultatele raportate în 2019, când cifra de afaceri a fost de 166 milioane lei, potrivit datelor Ministerului de Finanţe.
Hotelul Athenee Palace, aflat în portofoliul ANA Hotels, a fost parţial închis pentru renovare atât în 2021, cât şi în 2022, iar rezultatele companiei au atins acest nivel chiar şi cu hotelul închis parţial.
Totodată, profitul net al companiei a fost de 20 milioane lei anul trecut.
Pentru anul acesta, reprezentanţii companiei estimează venituri care vor depăşi pragul de 207 milioane lei, ceea ce ar fi un record pentru companie.
„Cele mai mari provocări pentru acest an sunt modificările legislative, care determină o predictibilitate scăzută pentru mediul de afaceri, creşterea valorilor preţurilor la materialele de construcţii, creşterea dobânzilor la credite bancare, coroborate şi cu întârzieri în eliberarea autorizaţiilor de construcţie, duc la amânarea investiţiilor.
O altă provocare va ţine de dificultăţile în găsirea de personal calificat sau lipsa de stabilitate a acestuia, ce generează costuri suplimentare de training şi au impact asupra calităţii serviciilor livrate către clienţi“, spun reprezentanţii companiei.
Compania continuă procesul de renovare a hotelului Athenee Palace, urmând ca anul acesta să existe lucrări în zona de restaurant şi terasă, la English Bar, Cafe Athenee şi la spa.
Mai mult, compania a investit în montarea panourilor fotovoltaice.
„Vom dezvolta şi vom pune în funcţiune în luna iunie a panourile fotovoltaice instalate la Hotelul Crowne Plaza Bucharest şi sediul central ANA Hotels din Bucureşti, o investiţie de aproximativ 300.000 euro, care va asigura parţial necesarul de consum pentru hotel şi pentru sediu“.
La sfârşitul anului trecut, Athenee Palace a încheiat colaborarea cu grupul hotelier internaţional Hilton, iar hotelul a trecut de la 1 ianuarie 2023 sub brandul InterContinental, revenit pe piaţa locală după o pauză de un an. InterContinental a avut sigla pe hotelul din Piaţa Universităţii până la sfârşitul anului 2021.
În ultimii doi ani, Athénée Palace Bucharest a trecut printr-un proces de rebranding şi restaurare, care depăşeşte 40 mil. euro.
Procesul de modernizare a hotelului a avut loc în două etape. Dacă prima fază a vizat schimbări axate pe renovarea celor 132 de camere din aripa nou construită a hotelului, în a doua etapă eforturile au fost îndreptate spre renovarea faţadei, a zonelor comune şi a celor 151 de camere din clădirea istorică a hotelului, construită în 1914.
Hotelul Athénée Palace este parte a grupului hotelier ANA Hotels, controlat de omul de afaceri George Copos. Din acelaşi grup fac parte şi hotelul din Bucureşti Crowne Plaza şi trei unităţi hoteliere din Poiana Braşov - Sportul, Bradul şi Poiana şi Hotelul Europa, împreună cu centrul SPA ANA Aslan Health Spa din Eforie Nord.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro