Argentina va folosi inteligenţa artificială pentru a „prezice infracţiunile viitoare"
Argentina va folosi inteligenţa artificială pentru a „prezice infracţiunile viitoare". Experţii îşi fac griji pentru drepturile cetăţenilor.
Forţele de securitate din Argentina au anunţat planuri de a utiliza inteligenţa artificială pentru a „prezice viitoarele infracţiuni". Preşedintele de extremă dreapta al ţării, Javier Milei, a creat săptămâna aceasta Unitatea de Inteligenţă Artificială Aplicată la Securitate care, conform legislaţiei, va folosi „algoritmi de învăţare automată pentru a analiza datele istorice privind infracţiunile pentru a prezice infracţiunile viitoare".
De asemenea, e posibil ca unitatea să folosească un software de recunoaştere facială pentru a identifica „persoanele căutate", să „patruleze” pe reţelele sociale şi să analizeze în timp real înregistrările camerelor de securitate pentru a detecta activităţile suspecte, relatează The Guardian.
În timp ce Ministerul Securităţii a declarat că noua unitate va ajuta la „detectarea ameninţărilor potenţiale, identificarea mişcărilor grupurilor criminale sau anticiparea tulburărilor", Minority Report a tras un semnal de alarmă în rândul organizaţiilor pentru drepturile omului.
Experţii se tem că anumite grupuri ale societăţii ar putea fi suprasupravegheate de tehnologie şi, de asemenea, şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la cine - şi câte forţe de securitate - vor putea avea acces la informaţii.
Amnesty International a avertizat, de asemenea, că măsura ar putea încălca drepturile omului.
Între timp, Centrul argentinian pentru studii privind libertatea de exprimare şi accesul la informaţii a declarat că astfel de tehnologii au fost folosite în mod tradiţional pentru a „face profilul academicienilor, jurnaliştilor, politicienilor şi activiştilor", ceea ce, fără supraveghere, ameninţă viaţa privată.
Milei a ajuns la putere la sfârşitul anului trecut şi a promis un răspuns dur la criminalitate. Potrivit Centrului de Studii Juridice şi Sociale, ministrul său pentru securitate, Patricia Bullrich, ar încerca să reproducă modelul controversat al închisorilor din El Salvador, în timp ce administraţia se îndreaptă spre militarizarea politicii de securitate. De asemenea, guvernul a reprimat protestele, poliţia antirevoltă lansând recent gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc asupra demonstranţilor de la mică distanţă, iar oficialii ameninţând cu sancţionarea părinţilor care aduc copii la marşuri.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro