Atentat terorist în inima Turciei: Explozie şi focuri de armă la o fabrică de armament de lângă Ankara

Autor: Andreea Tobias Postat la 23 octombrie 2024 28 afişări

Atentat terorist în inima Turciei: Explozie şi focuri de armă la o fabrică de armament de lângă Ankara

UPDATE: „Un atac terorist a fost comis împotriva TUSAŞ din Kahramankazan, Ankara. Din păcate, avem martiri şi persoane rănite”, a declarat ministrul de interne Ali Yerlikaya pe social media X, notează Reuters.

Turcia a declarat că un atac mortal a avut loc la sediul Turkish Aerospace Industries (TUSAŞ) de lângă Ankara, în timp ce preda locală a raportat o explozie puternică la faţa locului şi a difuzat imagini cu un schimb de focuri de armă acolo.

Cauza exploziei şi a focurilor de armă care au urmat sunt încă neclare. O parte a presei susţine că a avut loc un atac sinucigaş.

Conform NEXTA, trei bărbaţi înarmaţi au încercat să pătrundă în clădirea corporaţiei aerospaţiale turce TUSAŞ din Ankara, după care a avut loc un conflict armat.

TUSAŞ este una dintre cele mai importante companii de apărare şi aviaţie din Turcia. Printre alte proiecte, aceasta produce KAAN, primul avion de luptă naţional al ţării.


O explozie urmată de focuri de armă a fost auzită miercuri la sediul companiei aerospaţiale şi de apărare turceşti TUSAS, anunţă presa turcă, citată de AP.

Ministrul de interne Ali Yerlikaya a confirmat că explozia auzită în faţa sediului a fost un atac terorist, dar nu a precizat alte detalii şi a spus că vor urma declaraţii suplimentare.

Televiziunea HaberTurk a declarat că explozia ar fi putut fi provocată de un atacator sinucigaş.

Forţele de securitate, ambulanţele şi pompierii au fost trimişi la faţa locului, a informat televiziunea NTV.

Angajaţii de la companie, situată la periferia oraşului Ankara, au fost duşi într-o zonă sigură.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ankara,
turcia,
atentat

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.