Avertizare de viituri si inundatii in Moldova si Transilvania. Vezi aici toate judetele vizate
Institutul National de Hidrologie a emis o avertizare de risc de inundatii, valabila pana sambata seara, pentru bazinele hidrografice Mures superior si mijlociu, Olt superior si mijlociu, Bistrita, Trotus, Putna, Ramnicu-Sarat, Buzau superior.
INH instituie cod galben pe raurile din bazinele hidrografice Mures superior si mijlociu (judetele Harghita, Mures, Sibiu, Alba), Olt superior si mijlociu (Harghita, Covasna, Brasov), Bistrita (Suceava, Neamt, Bacau), Trotus (Harghita, Bacau), Putna (Vrancea), Rm. Sarat (Vrancea, Buzau), Buzau (Covasna, Buzau).
Se instituie cod portocaliu pe raurile Baraolt, Homorod, Covasna, Porumbacu, Topolog, Cartisoara, Avrig (Covasna, Harghita, Sibiu, Valcea) si cod rosu pe raurile Arpasul Mare si Arpasel (Sibiu).
Alerta, care vizeaza Ministerul de Interne, Ministerul Mediului, Administratia Nationala a Apelor, Hidroelectrica si administratiile bazinale de ape Mures, Olt, Buzau-Ialomita si Siret, se refera la cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de atentie si inundatie, precum si scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie.
Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata dimineata, avertizare de ploi insemnate cantitativ in intervalul 11 iunie, ora 6 - 12 iunie, ora 6. In intervalul mentionat va ploua local in majoritatea regiunilor, iar in zona Carpatilor Meridionali si Orientali se vor cumula cantitati de apa ce vor mai depasi izolat 30 l/mp, afirma ANM.
Conform prognozei agrometeorologice emise de ANM, pana la 16 iunie instabilitatea atmosferica va fi accentuata si se va manifesta prin ploi locale, sub forma de aversa, dar si torentiale, in cea mai mare parte a teritoriului agricol, fiind insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vântului, izolat cu aspect de vijelie si caderi de grindina. Totodata, cantitatile de apa pot depasi 25 l/mp si izolat, chiar 60-70 l/mp, indeosebi in primele zile ale perioadei.
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 14 si 25°C, valori mai ridicate cu 1-4°C comparativ cu normele climatologice, in aproape toata tara. Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 18 si 30°C, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura minima a aerului va oscila intre 9 si 19°C, pe intreg teritoriul agricol.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro