Avertizare meteo: Ploi şi vânt puternic în următoarele zile

Autor: Andreea Tobias Postat la 03 octombrie 2024 18 afişări

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o informare meteorologică pentru perioada joi - luni, anunţând ploi moderate cantitativ în mare parte din ţară. Totodată, a fost emisă o atenţionare cod galben de vânt puternic pentru zona de vest.

Avertizare meteo: Ploi şi vânt puternic în următoarele zile

Începând de joi până luni dimineaţă, temporar va ploua la început în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi în Transilvania, Oltenia şi nord-vestul Munteniei.

Sâmbătă vor fi ploi în majoritatea regiunilor, iar duminică în jumătatea de est a teritoriului.

Vor fi averse, însoţite pe spaţii mici de descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 20...30 l/mp şi pe arii restrânse peste 40...50 l/mp.

În regiunile vestice, sud-vestice şi estice vântul va avea intensificări temporare cu viteze în general de 40...50 km/h.

ANM a emis şi o atenţionare cod galben de vânt pentru perioada joi, ora 23.00 - vineri, ora 21.00, când vântul va avea intensificări în Banat, sudul Crişanei şi în Carpaţii Meridionali, cu viteze

în general de 55...65 km/h, iar pe creste rafalele vor depăşi 70...80 km/h.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anm,
alerte,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.