Bilanţul după potopul din ţară: Pompierii au avut peste 400 de misiuni, grindina şi vântul au făcut ravagii. Cod roşu de furtună în Bucureşti, situaţie gravă în mai multe judeţe din ţară.

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 14 iunie 2024 30 afişări

Pompierii din Bucureşti şi Ilfov au avut sute de misiuni în noaptea de joi spre vineri. Ei au avut aproape 400 de misiuni. Acestea au fost provocate de furtuna violentă care a lovit zona.

UPDATE Ploaia s-a oprit. Pompierii intervin în numeroase locaţii. Stăzi majore din Sectoarele 6 şi 3 sunt inundate.

UPDATE Scena pe care a concertat Coldplay acum 2 ore este acoperită de o perdea albă de grindină

Foto: Meteoplus

Fenomenele avertizate în Capitală sunt grindină de mari dimensiuni, vijelie cu rafale de 70...90 km/h, averse torenţiale care vor totaliza 30....40 l/mp, descărcări electrice.

„Sistemul convectiv se deplasează dinspre vestul spre estul municipiului Bucureşti”, transmite Adminisgtraţia Naţională de Meteorologie.

Avertizarea este valabilă până la ora 00:30.

În Bucureşti, oamenii au fost prinşi la concertul trupei Coldplay.

AICI, mesajul solistului Chris Martin, după huiduielile de ieri seară.

Subsoluri inundate în Alba

„Ca urmare a precipitaţiilor, până la momentul de faţă, prin apel la 112, a fost sesizat faptul că au fost afectate mai multe subsoluri de locuinţe”, transmite ISU Alba.

Astfel, în Sebeş, sunt 17 subsoluri afectate de pe nouă străzi, iar în Cugir, pe două străzi, sunt cinci subsoluri afectate şi un depozit de mobilă.

În Petreşti există un subsol afectat.

Judeţul Alba este sub avertizare cod portocaliu de vreme rea.

La Călineşti, unde s-a născut Mutu, părţi din acoperişul unei case au căzut peste o conductă de gaze

În aceste momente, pompierii argeşeni sunt solicitaţi să intervină în localitatea Călineşti (localitatea în care s-a născut fostul fotbalist Adrian Mutu), pentru îndepărtarea unui copac căzut pe o casă şi a unor elemente de acoperişul căzute peste o conductă de gaze, din cauza fenomenelor meteo din ultimele ore, anunţă ISU Argeş.

În aceste momente, pompierii argeşeni sunt solicitaţi să intervină în localitatea Călineşti, pentru îndepărtarea unui copac căzut pe o casă şi a unor elemente de acoperişul căzute peste o conductă de gaze, potrivit ISU Argeş.

„În cazul conductei avariată de elementele unui acoperiş, se confirmă o avarie la conducta de gaze provocată de crengile unui copac. Nu sunt scurgeri de gaze, a fost oprită alimentarea pe respectiva conductă”, precizează pompierii.

În localitatea Băiculeşti, pompierii au fost sesizaţi cu privire la un brad care a căzut pe conducătorii de electricitate.

„O altă intervenţie este pe strada Henri Coandă din municipiul Piteşti, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil”, mai transmite ISU Argeş.

Mai multe localităţi din judeţul Argeş sunt sub avertizare cod portocaliu de vreme rea.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cod rosu,
furtuna,
capitala,
bucuresti

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.