Bitcoin a crescut cu 1,8%

Autor: Iulia Kelt Postat la 23 septembrie 2024 10 afişări

Bitcoin a crescut cu 1,8%, ajungând la 63.954 dolari, iar Ether a bifat o creştere de 3%, atingând valoarea de 2.660,30 dolari.

Luni, Bitcoin a atins o nouă maximă, menţinându-şi tendinţa ascendentă după reducerea de 50 de puncte de bază a ratei dobânzii la Rezerva Federală a SUA (Fed) săptămâna trecută. În acelaşi timp, yenul japonez a continuat să scadă, scrie Reuters.

Pe de altă parte, dolarul american s-a întărit în raport cu yenul săptămâna trecută, atingând cel mai ridicat nivel din ultimele două săptămâni, la 144,50 yeni, rămânând în jurul valorii de 144,16 luni.

Banca Japoniei (BOJ) a menţinut neschimbate ratele dobânzilor şi nu a dat semne că va creşte dobânzile prea curând, ceea ce a oprit avansul yenului din această lună, în care a câştigat 1,4%.

Bitcoin a crescut cu 1,8%, ajungând la 63.954 dolari, iar Ether a bifat o creştere de 3%, atingând valoarea de 2.660,30 dolari.

Potrivit lui Chris Weston, director de cercetare la Pepperstone, fundamentele macroeconomice favorabile au alimentat impulsul puternic al pieţei criptomonedelor.

Dolarul australian a crescut, la rândul său, cu 0,4%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bitcoin,
financiar,
curs valutar

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.