Bittnet Group a consolidat toată activitatea din zona de cybersecurity sub aceeaşi identitate, FORT, companie care are în plan listarea la bursă
Bittnet Group a consolidat toată activitatea din zona de cybersecurity sub aceeaşi identitate, FORT, companie care are în plan listarea pe piaţa AeRO a BVB.
Noua firmă este formată pe structura Global Resolution Experts (GRX) şi ISEC Associates (ISEC), companii din domeniul securităţii cibernetice, în urma unui proces de rebranding. Astfel, în perioada imediat următoare, operaţiunile GRX vor fi unificate cu cele ale ISEC. Acţionarii, printre care se află fondul de investiţii în curs de autorizare Agista, au aprobat listarea în Adunarea Generală.
„Chiar dacă procesul de rebranding a fost unul 360, noua filosofie FORT reprezintă o continuare a promisiunii brandurilor anterioare – de a oferi clienţilor acces la servicii şi soluţii de securitate cibernetică în vederea combaterii ameninţărilor digitale - printr-o abordare adaptată nevoilor actuale, generate de digitalizarea rapidă, remote work sau mobile access. Mai mult, momentul consolidării poziţiei noastre este unul deosebit de favorabil. Conform raportului McKinsey (2022), piaţa globală este estimată să crească la 101,5 miliarde de dolari până în 2025, pe fondul intensificării numărului de atacuri cibernetice de la an la an”, a declarat Vladimir Ghiţă, CEO FORT.
El a adăugat că cifra de afaceri şi profitul net au crescut în primul semestru al anului 2022 faţă de perioada similară a anului anterior şi se aşteaptă la o dinamică pentru semestrul al doilea care să permită atingerea obiectivelor asumate la începutul anului, respectiv o creştere cu cel puţin 25% pentru cei doi indicatori principali.
Compania şi-a extins echipa cu 30% în acest an, ajungând la peste 30 de angajaţi.
„Securitatea cibernetică este azi un subiect extrem de important care ne afectează pe toţi, fie că vorbim de companii sau personal. Pe măsură ce tehnologia avansează şi noi folosim tot mai mult dispozitive conectate la internet, cu atât este esenţială păstrarea în siguranţă a sistemelor şi datelor noastre. La Agista, credem că securitatea cibernetică a devenit în ultimii ani o nevoie primară, aflată chiar la baza piramidei lui Maslow, de aceea, am decis să investim capital şi know-how pentru crearea unui ecosistem de parteneri care lucrează îndeaproape pentru securizarea sistemelor”, a declarat Nicolae Kovacs, CEO Agista.
Noua entitate FORT va furniza servicii specifice în domeniul securităţii cibernetice, precum audit de conformitate IT pentru diverse norme şi regulamente emise de entităţi juridice naţionale (Autoritatea de Supraveghere Financiară, Autoritatea pentru Digitalizarea României, Banca Naţională a României sau Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică), servicii de teste de penetrare pentru aplicaţii mobile, web şi infrastructură IT, servicii de consultanţă pentru securizarea mediului în care operează companiile, dar şi servicii de proiectare, implementare şi mentenanţă pentru soluţii din domeniul securităţii IT. Strategia de dezvoltare a companiei are în vedere atât consolidarea operaţiunile locale, cât şi accelerarea colaborărilor cu clienţi internaţionali.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro