Boala care a început să macine din umbră corporatiştii români. Fără să ştie, mulţi români sunt afectaţi, iar urmările pot fi extrem de grave VIDEO
Alimentaţia proastă, stilul de viaţă agitat şi lipsa sportului devin terenul propice pentru dezvoltarea unor boli cronice precum diabetul sau obezitatea. Cei mai expuşi riscului sunt cei al căror job presupune sendetarism, multe ore pe scaun şi ferestre prea mici de timp liber pentru mişcare. În această categorie intră şi angajaţii din corporaţii, care pot depăşi pe fondul alimentaţiei şi al programului încărcat şi cu 80 de kg limita sănătoasă de greutate, este de părere Daciana Ispir, medic nutriţionist şi fodator al clinicii Bine cu Mine.
„Avem diferenţe foarte mari. Foarte mulţi dintre ei au probleme cu greutatea. Abaterile pot fi mari şi pot fi de 5-10 kg sau 50-80 kg în plus. Cauzele sunt mâncatul în cantităţi mari de alimente hipercalorice. Consumul de fast-food în principal” a declarat Daciana Ispir, medic nutriţionist şi fondatorul clinicii Bine cu Mine, în cadrul emisiunii ZF Live, realizată cu sprijinul Orange Business.
Daciana Ispir atrage atenţia că printre cauzele principale ale obezităţii se numără mâncatul de alimente foarte bogate din punct de vedere al caloriilor, şi mai ales noaptea sau seara în faţa telefonului sau a tabletei, care fac dificilă o contorizare clară a aportului caloric.
„Un alt factor ar fi mâncatul noaptea.
Ajung seara acasă, îşi comandă de mâncare şi în timp ce se uită la TV mănâncă. O altă problemă este acest mâncat în faţa TV-ului sau a telefonului, pentru că atunci atenţia se mută de la mâncat la ce se întâmplă pe tabletă şi atunci nu mai sunt atent la cantităţi„ a mai spus Daciana Ispir la ZF Live.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro