BOMBA pregătită de Poliţia Rutieră pentru toţi şoferii. De acum înainte trebuie să fiţi EXTREM de atenţi la acest detaliu când sunteţi opriţi în trafic. NIMENI nu scapă

Autor: Oana Despa Postat la 13 iunie 2017 472 afişări

BOMBA pregătită de Poliţia Rutieră pentru toţi şoferii. De acum înainte trebuie să fiţi EXTREM de atenţi la acest detaliu când sunteţi opriţi în trafic. NIMENI nu scapă

Poliţia Română a lansat un proiect-pilot prin care poliţiştii din structurile de siguranţă şi ordine publică vor purta o cameră video şi audio, astfel încât discuţiile cu cetăţenii să fie înregistrate şi stocate, proiectul fiind implementat la început în două municipii reşedinţă de judeţ. 

"În cadrul acestui proiect pilot, ne propunem să verificăm dacă este util acest sistem, dacă sunt utile aceste camere poliţiştilor din trafic. Acestea vor fi implementate, pentru început, în două municipii reşedinţă de judeţ din două zone diferite ale ţării pentru a vedea atât reacţia poliţiştilor, cât şi reacţia cetăţenilor. Îi ajută pe poliţişti pentru că pot filma discuţiile cu participanţii la trafic, dar acestea sunt utile şi pentru cetăţeni pentru că pot constitui probe în anumite cazuri", a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

În acest moment, IGPR are 32 de dispozitive "Body Worn Camera", iar dacă rezultatele proiectului se vor ridica la nivelul aşteptărilor, se vor face achiziţiile necesare pentru dotarea tuturor poliţiştilor.

"Din punctul nostru de vedere, este un proiect util, dar rămâne de văzut şi părerea poliţiştilor din trafic pentru că ei sunt cei care vor folosi aceste echipamente. Rămâne de stabilit cum se va face stocarea acestor imagini, rămâne de spus şi care este perioada de stocare a acestora şi în ce condiţii, de asemenea, trebuie văzut şi care este legislaţia în vigoare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal. Aceste filmări pot fi folosite în instanţă, rolul lor fiind să îl protejeze atât pe poliţist, cât şi pe cetăţean, pentru că sunt situaţii în care este nevoie şi de o filmare, nu numai de o declaraţie", a adăugat Georgian Drăgan.

Până acum, astfel de camere au fost folosite doar de poliţiştii din cadrul brigăzii pentru autostrăzi. Ei spun că o astfel un astfel de dispozitiv ajută foarte mult în trafic.

"Este un lucru foarte benefic pentru noi, cât şi pentru cetăţanul cu care intrăm în contact. Sunt cazuri în care te întâlneşti cu persoane care nu vor să se legitimeze, persoane agresive, care ar spune orice ca să scape de contravenţie şi, în acest fel, avem camera, avem dovada că l-am oprit, că nu l-am abuzat, că i-am vorbit frumos, respectuos, ne-am prezentat, i-am spus de ce a fost oprit, moment în care vom trece la sancţionarea acestuia. Cetăţeanul este anunţat că este înregistrat video cât şi audio şi începe controlul efectiv. Este un lucru foarte bun că suntem filmaţi. Este un lucru foarte bun că suntem înregistraţi. Nu ne vom simţi timoraţi, din contră, ne vom simţi apăraţi", a explicat agent şef principal Gheorghe Barbu, brigada autostrăzi.

Body Worn Camera are o rezoluţie de 720p HD, memorie de 32 GB, un unghi de înregistrare de 130° şi înregistrează cu 60 de secunde înainte de momentul declanşării înregistrării propriu zise.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
POLIŢIE,
CAMERE,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.