BREAKING! Putin este deschis să discute o pace în Ucraina cu Trump, dar exclude orice concesii teritoriale majore şi insistă ca Kievul să renunţe la ambiţiile de a adera la NATO

Autor: Ştefan Stan Postat la 20 noiembrie 2024 39 afişări

BREAKING! Putin este deschis să discute o pace în Ucraina cu Trump, dar exclude orice concesii teritoriale majore şi insistă ca Kievul să renunţe la ambiţiile de a adera la NATO

Vladimir Putin este deschis să discute un acord de încetare a focului în Ucraina cu Donald Trump, dar exclude orice concesii teritoriale majore şi insistă ca Kievul să renunţe la ambiţiile de a adera la NATO, au declarat pentru Reuters cinci surse care cunosc gândirea Kremlinului, potrivit Reuters

Preşedintele ales al SUA, Trump, care a promis să pună capăt rapid conflictului, se întoarce la Casa Albă într-un moment de ascensiune a Rusiei. Moscova controlează o parte din Ucraina de mărimea statului american Virginia şi avansează în cel mai rapid ritm din primele zile ale invaziei din 2022.

În prima raportare detaliată a ceea ce preşedintele Putin ar accepta în orice acord negociat de Trump, cei cinci actuali şi foşti oficiali ruşi au declarat că Kremlinul ar putea fi de acord, în general, să îngheţe conflictul de-a lungul liniilor frontului.

Ar putea exista loc de negociere cu privire la împărţirea exactă a celor patru regiuni estice Doneţk, Luhansk, Zaporizhzhia şi Kherson, potrivit a trei dintre persoanele care au solicitat anonimatul pentru a discuta chestiuni sensibile.

În timp ce Moscova susţine că cele patru regiuni fac parte integrantă din Rusia, fiind apărate de umbrela nucleară a ţării, forţele sale de pe teren controlează 70-80% din teritoriu, cu aproximativ 26 000 km pătraţi încă deţinuţi de trupele ucrainene, arată datele din surse deschise de pe linia frontului.

Rusia ar putea fi, de asemenea, dispusă să se retragă din porţiunile relativ mici de teritoriu pe care le deţine în regiunile Harkov şi Mykolaiv, în nordul şi sudul Ucrainei, au declarat doi dintre oficiali.

Putin a declarat luna aceasta că orice acord de încetare a focului ar trebui să reflecte „realităţile” de pe teren, dar că se teme de un armistiţiu de scurtă durată care ar permite doar Occidentului să reînarmeze Ucraina.

„Dacă nu există neutralitate, este greu de imaginat existenţa unor relaţii de bună vecinătate între Rusia şi Ucraina”, a declarat Putin la grupul de discuţii Valdai la 7 noiembrie.

„De ce?” Pentru că acest lucru ar însemna că Ucraina va fi folosită în mod constant ca un instrument în mâinile cui nu trebuie şi în detrimentul intereselor Federaţiei Ruse.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
acord,
declaratii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.