Bursă. Compania de securitate cibernetică Fort publică primul raport financiar la bursă: profit net de 47.000 de lei la venituri de 6,7 mil. lei, ambele în scădere

Autor: Tibi Oprea Postat la 06 septembrie 2024 29 afişări

Bursă. Compania de securitate cibernetică Fort publică primul raport financiar la bursă: profit net de 47.000 de lei la venituri de 6,7 mil. lei, ambele în scădere

Compania de securitate cibernetică FORT (simbol bursier 4RT), pare a grupului Bittnet (simbol bursier BNET), a anunţat pentru primele şase luni din 2024 un profit net de 47.000 de lei, în coborâre de la profitul net de 703.000 de lei din S1/2023, la venituri de 6,73 mil. lei, minus 16%.

„În perioada analizată, veniturile consolidate au evoluat astfel datorită concentrării FORT pe segmentul livrării de servicii, în detrimentul furnizării de soluţii şi echipamente. În acelaşi timp, întrucât sezonalitatea afacerilor generează o valoare mai mare a veniturilor în a doua parte a anului, rezultatul raportat este conform estimării realizate în buget”, menţionează compania.

Fort a intrat la tranzacţionare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti pe 17 mai, acesta fiind primul raport financiar publicat de la listare. Comparativ cu preţul din plasamentul privat, acţiunile 4RT se tranzacţionează în scădere cu 8,7%, arată calculele ZF. Compania are 48 mil. lei capitalizare.

„Creşterea cheltuielilor de exploatare a impactat negativ profitabilitatea, dinamică fiind generată de faptul că, pentru dezvoltarea activităţii, sunt necesare activităţi specifice de vânzări şi marketing. Totodată, se observă o creştere a cheltuielilor generate de furnizorii de servicii implicaţi în activitatea de livrare, un efect al axării companiei pe livrarea de servicii. Chiar şi în aceste condiţii, într-un an marcat de dorinţa companiei de a realiza extinderea la nivel internaţional, pentru care anumite costuri nu pot fi evitate, rămânem optimişti că putem să realizăm ţintele pe care ni le-am propus”, adaugă compania.

În prima jumătate a anului 2024, FORT a continuat să îşi amplifice activităţile de expansiune internaţională, atât prin prezenţă fizică în pieţele strategice din Marea Britanie şi Asia de Sud-Est, cât şi prin iniţiative online. Rezultatele sunt încurajatoare, cu contracte semnate în Marea Britanie, Danemarca şi Slovacia, iar compania se aşteaptă ca volumul exporturilor de servicii să crească în S2/2024.

Veniturile din serviciile de cybersecurity au crescut cu 13% faţă de perioada anterioară, atingând valoarea de 5,56 milioane lei. În acelaşi timp, marja brută a înregistrat o creştere semnificativă de 191%, ajungând la 2,38 milioane lei. Este important de menţionat că, istoric, peste 60% din marja brută este generată în semestrul al doilea al anului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Bursa,
Fort,
profit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.