Bursă. Compania de securitate cibernetică Fort publică primul raport financiar la bursă: profit net de 47.000 de lei la venituri de 6,7 mil. lei, ambele în scădere
Compania de securitate cibernetică FORT (simbol bursier 4RT), pare a grupului Bittnet (simbol bursier BNET), a anunţat pentru primele şase luni din 2024 un profit net de 47.000 de lei, în coborâre de la profitul net de 703.000 de lei din S1/2023, la venituri de 6,73 mil. lei, minus 16%.
„În perioada analizată, veniturile consolidate au evoluat astfel datorită concentrării FORT pe segmentul livrării de servicii, în detrimentul furnizării de soluţii şi echipamente. În acelaşi timp, întrucât sezonalitatea afacerilor generează o valoare mai mare a veniturilor în a doua parte a anului, rezultatul raportat este conform estimării realizate în buget”, menţionează compania.
Fort a intrat la tranzacţionare pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti pe 17 mai, acesta fiind primul raport financiar publicat de la listare. Comparativ cu preţul din plasamentul privat, acţiunile 4RT se tranzacţionează în scădere cu 8,7%, arată calculele ZF. Compania are 48 mil. lei capitalizare.
„Creşterea cheltuielilor de exploatare a impactat negativ profitabilitatea, dinamică fiind generată de faptul că, pentru dezvoltarea activităţii, sunt necesare activităţi specifice de vânzări şi marketing. Totodată, se observă o creştere a cheltuielilor generate de furnizorii de servicii implicaţi în activitatea de livrare, un efect al axării companiei pe livrarea de servicii.
Chiar şi în aceste condiţii, într-un an marcat de dorinţa companiei de a realiza extinderea la nivel internaţional, pentru care anumite costuri nu pot fi evitate, rămânem optimişti că putem să realizăm ţintele pe care ni le-am propus”, adaugă compania.
În prima jumătate a anului 2024, FORT a continuat să îşi amplifice activităţile de expansiune internaţională, atât prin prezenţă fizică în pieţele strategice din Marea Britanie şi Asia de Sud-Est, cât şi prin iniţiative online. Rezultatele sunt încurajatoare, cu contracte semnate în Marea Britanie, Danemarca şi Slovacia, iar compania se aşteaptă ca volumul exporturilor de servicii să crească în S2/2024.
Veniturile din serviciile de cybersecurity au crescut cu 13% faţă de perioada anterioară, atingând valoarea de 5,56 milioane lei. În acelaşi timp, marja brută a înregistrat o creştere semnificativă de 191%, ajungând la 2,38 milioane lei. Este important de menţionat că, istoric, peste 60% din marja brută este generată în semestrul al doilea al anului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro