Bursă. Login Gabriel şi Niculae Dan, acţionarii semnificativi ai Transilvania Broker de Asigurare, au cedat împreună 27,9% din acţiuni. Cumpărătorul, compania cehă Partners Financial Services

Autor: Tibi Oprea Postat la 05 iulie 2024 34 afişări

Bursă. Login Gabriel şi Niculae Dan, acţionarii semnificativi ai Transilvania Broker de Asigurare, au cedat împreună 27,9% din acţiuni. Cumpărătorul, compania cehă Partners Financial Services

Transilvania Broker de Asigurare (simbol bursier TBK), unul dintre cei mai mari brokeri de asigurări de pe piaţa locală, a anunţat vineri la Bursa de Valori Bucureşti că acţionarii principali Login Gabriel şi Niculae Dan au cedat împreună 27,9% din acţiuni către compania ceh Partners Financial Services.

Astfel, Niculae Dan şi-a diminuat participaţia de la 15,69% la 9,79%, iar Login Gabriel a scăzut de la 36,14% la 14,14%. Prin urmare, Niculae Dan a vândut 5,9%, iar Login Gabriel a vândut 22% din capitalul social.

Tranzacţiile DEALS din 1 iulie au fost notificate de companie pe 4 iulie. Login Gabriel a vândut 1,1 milioane de acţiuni la preţul de 19 lei pe unitate, în timp ce Niculae Dan a vândut 295.000 de acţiuni la acelaşi preţ. Astfel, schimburile s-au ridicat la 26,5 mil. lei.

Partners Financial Services, care şi-a majorat participaţia de la 4,99% la 32,89%, furnizează servicii financiare şi aparţine grupului ceh Partners.

Transilvania Broker de Asigurare a încheiat primul trimestru din 2024 cu un profit net de 0,85 mil. lei, în scădere cu 80,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2023, la afaceri de 25,4 mil. lei, minus 24,3%.

Compania are 89,5 mil. lei capitalizare, iar acţiunile TBK se tranzacţionează în scădere cu 18,5% de la începutul anului, pe fondul unor tranzacţii de 41,1 mil. lei, arată datele BVB.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
niculae,
actiuni,
companie,
asigurare,
broker,
transilvania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.