Cardurile, colectia de toamna
Carduri care stiu sa faca mai mult decat o simpla plata, carduri cu care plata se face de la distanta, siguranta cumparatorului ce-si foloseste cardul pe internet - cam in jurul acestor subiecte s-au invartit discutiile sutelor de expozanti care au participat saptamana trecuta la Paris, la Cartes 2005.
Carduri care stiu sa faca mai mult decat o simpla plata, carduri cu care plata se face de la distanta, siguranta cumparatorului ce-si foloseste cardul pe internet - cam in jurul acestor subiecte s-au invartit discutiile sutelor de expozanti care au participat saptamana trecuta la Paris, la Cartes 2005.
Ca sa intrati in traditionalul, de acum, targ de carduri de la
Cartes 2005 a adunat, pe cei 30.000 de metri patrati din centrul expozitional Paris Nord Villepinte, toata "floarea cea vestita" a industriei mondiale de carduri. Peste 450 de expozanti din toata lumea au adus in Franta saptamana trecuta, in cele trei zile ale expozitiei, cele mai noi tehnologii in materie de carduri, aplicatii, concepte. Dupa trei zile de expozitie in care a cercetat indeaproape toate cotloanele expozitiei, BUSINESS Magazin va prezinta care sunt tendintele. Si cat este de indepartat "viitorul cardurilor", asa cum se vede el la
O prima certitudine pe care o lasa targul parizian oricarui vizitator este ca, in zilele noastre, cardul depaseste limita unui instrument de plata. Cardul cu cip, si nu cel pe care il cunoastem noi acum, inlocuieste incet-incet clasicul plastic cu banda magnetica in intreaga Europa. Marea Britanie se dovedeste a fi una dintre cele mai avansate tari in privinta trecerii la tehnologia smart card: pana la finele lunii februarie a.c., peste 85% (36 de milioane) dintre cei peste 42 de milioane de posesori britanici de carduri aveau cel putin un card cu cip.
Dar, incet-incet, cardul cu cip migreaza si catre tarile est-europene, "o miscare care, chiar daca va mai necesita cativa ani, se va produce cu siguranta", in opinia lui Walter Hansen, Head of Fraud Operations la MasterCard International. Hansen, fost ofiter de politie in Olanda, spune ca tehnologia smart cardului poate duce la o diminuare semnificativa a fraudei pe carduri, asa cum o dovedeste experienta Marii Britanii sau a Frantei. Dar "frauda (cu carduri - n.r.) nu mai este de mult doar o problema interna", ci una globala, spune Hansen. Iar daca "intr-un loc exista o solutie de securitate, frauda va merge catre locurile unde ii e mai usor, nu?".
Astfel ca, argumenteaza el, "probabil, vom asista la o migratie dinspre tarile care au tehnologia cip catre cele care nu o au". Iar
Targul de carduri de la
Expozantii mai au un argument. Ne-am plictisit de imaginea cardului traditional? Producatorii si organizatiile internationale permit de-acum personalizarea cardurilor.
Iar daca nici argumentul "inteligentei" si nici al usurintei in utilizare nu ne conving, poate o vor face cardurile in forma de tableta de ciocolata. Imaginea pe care targul de carduri de la
Trecand peste bogatia de tehnologii, aplicatii si masini aliniate frumos in standurile colorate ale expozantilor care vorbesc zeci de limbi, ramane o certitudine: bucatica de plastic din portofel poate fi si frumoasa, si desteapta, si foarte utila. Pentru cei care vor asta, evident.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro