Care este adevăratul pericol la care sunt expuşi piloţii de avion dacă pasagerii nu îşi pun telefoanele pe modul avion. Un pilot a spus ce se întâmplă
Într-un mesaj prietenos de tip „PSA” (anunţ de interes public), un pilot a folosit recent reţelele sociale pentru a explica ce se întâmplă atunci când telefoanele nu sunt gestionate corespunzător în timpul zborurilor, scrie publicaţia travelawaits.com.
Chiar dacă nu există riscuri legate de securitatea zborului, telefoanele pot provoca neplăceri şi stres inutil.
„Este posibil să interfereze cu căştile noastre,” a declarat un pilot care a postat un scurt „behind-the-scenes” pe contul său de Instagram. (Mesajul a fost repostat şi de NBC Chicago.) Potrivit acestuia, este suficient ca trei sau patru pasageri dintr-un avion cu până la 100 de persoane să nu activeze modul Avion pentru ca interferenţele să apară.
De ce? Pentru că telefoanele care nu sunt trecute pe modul Avion vor emite unde radio către cele mai apropiate turnuri de telecomunicaţii în încercarea de a găsi un semnal. Unele dintre aceste unde radio pot interfera cu căştile piloţilor.
Rezultatul? Conform pilotului, acest lucru poate provoca un zumzet foarte deranjant în căşti – ceva asemănător cu sunetul unui ţânţar care bâzâie în ureche. El a explicat: „Nu este sfârşitul lumii, dar este cu siguranţă enervant atunci când încerci să notezi instrucţiuni.” Corect.
Cum funcţionează Wi-Fi-ul la bord, în comparaţie?
O problemă interesantă legată de utilizarea telefoanelor în timpul zborului este că majoritatea companiilor aeriene oferă acum Wi-Fi la bord. Nu mai este nevoie să îţi faci griji cu privire la semnalul telefonului când te poţi conecta cu uşurinţă la o reţea Wi-Fi – presupunând că eşti dispus să plăteşti pentru acest serviciu, desigur.
Dar care este diferenţa – mai ales având în vedere că şi Wi-Fi-ul funcţionează pe baza undelor radio, la fel ca semnalele de telefonie mobilă? Diferenţa constă în infrastructură. Avioanele se bazează atât pe sateliţi, cât şi pe turnuri terestre pentru comunicare, utilizând o tehnologie de frecvenţă înaltă, specializată, care funcţionează la viteze maxime. Pe de altă parte, telefonul tău este mult mai puţin eficient – iar undele sale radio vechi şi lente sunt predispuse la congestionare şi interferenţe.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro