Care este alimentul ce aduce fericirea: Un studiu ştiinţific explică legătura directă dintre cele două
Un studiu italian realizat de „Behavior & Brain Lab” de la Universitatea de Limbi şi Comunicare IULM, în colaborare cu Unione Italiana Food, a explorat ştiinţific mecanismele emoţionale şi neurofiziologice care stau la baza bucuriei trăite în timpul consumului de paste, potrivit Malta Daily.
Folosind metode neuro-ştiinţifice şi de urmărire a creierului, similare cu cele folosite la detectoarele de minciuni, cercetătorii au examinat reacţiile emoţionale la 40 de subiecţi cu vârsta cuprinsă între 25 şi 55 de ani, fără alergii alimentare.
Studiul a descoperit că în timpul consumului de paste declanşează o stare emoţional-cognitivă pozitivă puternică şi de durată, comparabilă sau chiar depăşind bucuria indusă de activităţile preferate, cum ar fi ascultarea muzicii sau urmărirea sportului.
Profesorul Vincenzo Russo, fondatorul Neuromarketing Behavior & Brain Lab IULM, afirmă că pastele şi fericirea sunt inseparabile, actul de a gusta şi a savura paste stimulând cele mai pozitive amintiri şi emoţii.
Analizând obiceiurile de consum, studiul a constatat că indivizii asociază consumul de paste cu fericirea, împărtăşirea în familie şi prietenia. Aproximativ 40% dintre participanţi au considerat pastele un aliment confortabil, iar 76% dintre respondenţi au afirmat că consumul de paste îi face foarte fericiţi.
Aceste descoperiri subliniază legătura emoţională profundă pe care oamenii o au cu pastele, explicând popularitatea lor de durată. Dincolo de tărâmul emoţional, literatura ştiinţifică susţine impactul pozitiv al pastei asupra stării de spirit, atribuindu-l prezenţei triptofanului şi vitaminelor B, au mai stabilit cercetătorii
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro