Care este alimentul minune din care dacă mănânci doar 50 de grame pe zi te scapă de STRES şi te ajută chiar şi să dormi liniştit
Apatie, insomnie, iritabilitate, letargie şi izbucniri necontrolate de plâns: acestea sunt efectele stresului asupra studenţilor conform cercetărilor efectuate de Universitatea de Stat din Milano.
Viaţa universitară poate fi epuizantă, o demonstrează faptul că însăşi universitatea admite că cererile şi interviurile cu psihoterapeuţi au crescut cu 75% în ultimul an. Există o veste bună: un studiu publicat în urmă cu câteva zile în revista Nutrients arată că există un aliment care poate avea un efect protector împotriva impactului negativ al stresului academic.
Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Australia de Sud, consumul a 50 de grame de nuci în fiecare zi este suficient pentru a îmbunătăţi unii indicatori de sănătate mintală, legaţi de studiul stresului. Dovada vine dintr-un studiu clinic randomizat în care un grup de 60 de studenţi, cu vârste între 18 şi 35 de ani, selectaţi aleatoriu: timp de 16 săptămâni toţi au primit o porţie de 56 de grame de nuci în fiecare zi şi, ulterior, i s-a cerut să furnizeze sânge, mostre de salivă şi să completeze o serie de chestionare despre sănătatea mintală, starea de spirit, bunăstarea generală şi obiceiurile de somn. Rezultatul?
Elevii care au consumat nuci timp de 4 luni au arătat o protecţie mai mare împotriva unora dintre efectele negative ale stresului asupra sănătăţii mintale (comparativ cu grupul de control).
Stresul şi depresia au apărut mai rar, dar, mai important, cercetătorii au remarcat următoarele:
Consumul zilnic de nuci a crescut nivelul total de proteine şi albumină, protejând elevii de efectele negative ale stresului asupra biomarkerilor metabolici.
Consumul a 56 g de nuci a redus nivelul de a-amilază, un marker cunoscut al stresului.
Stresul academic al studentelor a fost asociat cu o diversitate microbiană intestinală mai scăzută, dar consumul zilnic de nuci părea să atenueze şi acest efect.
În cele din urmă, cei care şi-au consumat porţia zilnică de nuci au prezentat şi ei îmbunătăţiri ale somnului pe termen lung.
„Deşi este nevoie de mai multe cercetări de susţinere, avem tot mai multe dovezi că consumul de nuci poate avea efecte pozitive asupra cogniţiei şi sănătăţii mintale, potenţial datorită abundenţei conţinutului lor de omega-3 ALA”, explică Larisa Bobrovskaia, lector principal asociat de ştiinţe clinice şi de sănătate la Universitatea din Australia de Sud şi conducătoare a studiului.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro