Care este povestea tânărului care a fondat compania evaluată astăzi la 5,5 miliarde de dolari
Simţindu-se înşelat de companiile care pretindeau comisioane uriaşe pentru a schimba valuta în timpul călătoriilor sale, antreprenorul rus Nikolay Storonsky s-a văzut nevoit să „îşi pună mintea la contribuţie” pentru a găsi el însuşi o rezolvare. Aşa i-a venit ideea fondării Revolut, unul dintre cele mai inovatoare start-up-uri din domeniul financiar.
Nikolay Mironovich Storonsky s-a născut pe 21 iulie 1984, la Moscova, unde a urmat un master în fizică la Institutul de Fizică şi Tehnologie şi un altul în economie la New Economic School. De asemenea, a fost campion naţional la înot.
Înainte de a fonda Revolut, Storonsky a fost trader la Credit Suisse şi Lehman Brothers. Alături de Vlad Yatsenko, fost dezvoltator al Credit Suisse şi Deutsche Bank, el a înfiinţat, pe 1 iulie 2015, la Londra, compania Revolut Ltd. „Obişnuiam să călătoresc mult şi pierdeam sute de lire pe tranzacţiile în monede străine şi comisioane de curs valutar, lucru care pur şi simplu nu mi se părea corect. Ca cineva care avea un trecut în domeniul financiar, ştiam exact ratele pe care ar trebui să le obţin. Ca soluţie, am încercat să găsesc un card cu mai multe monede, dar mi s-a spus că nu este posibil. Însă am hotărât să reuşesc”, şi-a descris antreprenorul motivaţia de a pune bazele Revolut într-un interviu acordat publicaţiei internaţionale Forbes.
Pe 26 aprilie 2018, Revolut a anunţat că a strâns 250 de milioane de dolari într-o rundă de finanţare condusă de DST Global cu sediul în Hong Kong, ajungând la o evaluare totală de 1,7 miliarde de dolari şi devenind astfel un unicorn.
Aplicaţia Revolut oferă retragerea a aproximativ 120 de valute de la orice bancomat, circa 29 dintre acestea putând fi trimise altor utilizatori direct din aplicaţie, care acceptă, de asemenea, schimbul de criptomonede cu 20 de monede fiduciare diferite. Criptomonedele pe care le suportă includ Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC), Bitcoin Cash (BCH) şi XRP. Aplicaţia are propriul portofel care poate fi utilizat pentru a efectua plăţi online.
Sediul central al Revolut se află în continuare la Londra, iar Nikolay Storonsky ocupă funcţia de director general. În prezent, echipa businessului numără în jur de 1.600 de angajaţi, însă în octombrie 2019 compania a anunţat că va mai angaja aproximativ 3.500 de persoane, pentru a acoperi cele 24 de pieţe noi pe care a intrat în urma noului acord global cu Visa.
În 2018 compania a fost clasată pe locul trei în lista de start-up-uri de top din Marea Britanie de către LinkedIn. A câştigat şi premiul pentru cel mai bun start-up fintech din 2018 acordat de Europa Awards şi Innovator of the Year 2018 acordat de Amazon Growing Business Awards, fiind desemnată şi compania fintech a anului 2018 de către CityAM Awards.
În 2018 businessul a raportat venituri de 58,2 milioane de lire sterline. Revolut este fintech-ul cu una dintre cele mai rapide creşteri. În decembrie 2019, reprezentanţii companiei au declarat că au ajuns la 10 milioane de utilizatori. Averea netă a lui Storonsky este estimată la 510 milioane dolari.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro