Care sunt previziunile globale Deloitte pentru 2019 în tehnologie, media şi telecomunicaţii

Autor: Andra Stroe Postat la 28 ianuarie 2019 110 afişări

Reţelele de generaţia a cincea (5G) vor fi lansate în 2019 şi se vor extinde la scară largă, oferind o conexiune mai bună consumatorilor şi companiilor şi aducând noi oportunităţi de dezvoltare pentru industria de telecomunicaţii, potrivit celei de-a 18-a ediţii a studiului Deloitte „Previziuni în Tehnologie, Media & Telecomunicaţii (TMT)”.

Care sunt previziunile globale Deloitte pentru 2019 în tehnologie, media şi telecomunicaţii

Studiul urmăreşte zece teme care vor duce la transformări majore atât pentru mediul de afaceri, cât şi pentru consumatorii din întreaga lume în următorii cinci ani, potrivit experţilor în aceste domenii.

Conform studiilor recente, operatorii de telefonie mobilă se aşteaptă ca investiţiile pentru implementarea tehnologiei 5G să aibă o valoare similară cu cheltuielile actuale alocate pentru tehnologia 4G, în principal ca urmare a investiţiilor pe care le-au făcut deja pentru dezvoltarea reţelelor. Luând în considerare faptul că 72 de operatori din toată lumea au testat tehnologia 5G în 2018, Deloitte preconizează că aproximativ 50 de operatori vor lansa servicii 5G până în anul 2020 cel puţin în anumite zone, în special în oraşe mari. În ceea ce priveşte terminalele 5G, Deloitte estimează că aproximativ 20 de furnizori vor lansa în 2019 echipamente compatibile 5G şi vor vinde aproximativ un milion de unităţi.

Difuzoarele inteligente cu asistenţi vocali digitali integraţi vor deveni cele mai vândute dispozitive conectate la nivel global în 2019, cu vânzări estimate de peste 164 de milioane de unităţi până la finalul anului. Această evoluţie va creşte numărul global de produse de acest tip la 250 de milioane, iar industria va ajunge la o valoare de şapte miliarde de dolari.

Studiul estimează şi o creştere a gradului de utilizare a soluţiilor software şi a serviciilor în cloud bazate pe inteligenţă artificială (artificial intelligence - AI). În 2019, 70% dintre companiile din întreaga lume vor avea abilităţi bazate pe AI, prin soluţii software în cloud, iar 65% vor crea aplicaţii AI utilizând servicii de dezvoltare bazate pe cloud. Până în 2020, rata de penetrare a software-ului bazat pe AI va ajunge la aproximativ 87%, în timp ce serviciile de dezvoltare bazate pe AI în cloud vor atinge 83%.
Analizând tendinţele tehnologice din 2019, studiul subliniază impactul pe care „machine learning” îl va avea asupra tuturor domeniilor, de la difuzoarele inteligente până la servicii cloud bazate pe inteligenţă artificială.

Deloitte estimează că în anul 2019, pe lângă aceste noi tendinţe în domeniul tehnologic, vom asista la o expansiune a celor actuale, cum este cazul imprimantelor 3D, care vor deveni mai accesibile, al sistemelor de calcul cuantic, care ar putea începe să concureze vechile sisteme de calcul. De asemenea, este de aşteptat ca influenţa geopolitică a unei ţări să nu mai fie măsurată prin prisma puterii militare, ci prin capacităţile sale tehnologice.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
telecomunicatii,
deloitte,
lansare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.