Carrefour România face trei numiri în Comitetul Executiv, inclusiv Cătălin Samara, fostul CEO al Bringo Internaţional, care preia rolul de Director Business Unit Hipermarket

Autor: Roxana Rosu Postat la 04 iunie 2024 145 afişări

Carrefour România a anunţat marti o serie de numiri în Comitetul Executiv al retailerului, pentru optimizarea operaţiunilor,  care includ revenirea în companie a lui Cătălin Samara, fostul CEO al Bringo Internaţional, în rolul de Director Business Unit Hipermarket.

În plus, Jagoda Zientara, anterior Chief Operating Officer (COO), este din 3 iunie Director Comercial şi Aprovizionare, iar Roxana Cernica preia responsabilitatea formatelor mici din funcţia de Director, după o experienţă de 20 de ani în cadrul companiei.

Toţi trei fac parte din Comitetul Executiv Carrefour România.

„Revenirea în echipa Carrefour reprezintă pentru mine o oportunitate semnificativă atât profesională, cât şi personală. Mă alătur vechilor şi noilor colegi, având şansa de a contribui la dezvoltarea şi extinderea acestui format emblematic. Sunt convins că, printr-o strategie bine definită şi o echipă motivată, vom reuşi să oferim clienţilor noştri cele mai bune produse şi servicii, sprijinind astfel creşterea continuă şi expansiunea acestui format complet Carrefour”, a declarat Cătălin Samara.

El a lucrat în cadrul Carrefour începând cu anul 2000, în departamente precum Hipermarket, Marketing, Digital, E-commerce, IT, Servicii Clienţi şi strategie Omnicanal, Business Unit Bringo, culminând cu rolul de Chief Operating Officer (COO). Din 2011 a devenit Membru în Comitetul Executiv Carrefour. El a avut o contribuţie esenţială la dezvoltarea conceptului de business şi a platformei de e-grocery Bringo, iar în 2022 a preluat pozitia de Director Internaţional Bringo, ca apoi să devină CEO Bringo România.

În noul rol de Director Business Unit Hipermarket de la Carrefour, va coordona echipa de Expansiune a acestui format, fiind responsabil de continuarea procesului de integrare Cora.

Roxana Cernica s-a alăturat echipei Carrefour România în 2004, iar începând cu luna iunie preia conducerea formatelor de mici dimensiuni, precum Carrefour Market, Carrefour Express şi reţeaua de discount Supeco, fiind responsabilă şi de aria de Expansiune a acestora. Anterior, Roxana a avut rolul de Director Dezvoltare Comercială.

„Preluarea conducerii formatelor mici reprezintă o provocare şi, totodată, o responsabilitate pe care o primesc cu entuziasm. Din 2004, am avut privilegiul de a creşte alături de Carrefour şi de a înţelege în profunzime dinamica comercială şi piaţa de retail din România. În noul meu rol, îmi propun să extind prezenţa noastră în comunităţile urbane, asigurându-ne că rămânem aproape de clienţii noştri, în cartierele rezidenţiale sau la locurile lor de muncă. Sunt convinsă că, prin eforturi comune şi printr-o viziune clară, vom reuşi să consolidăm încrederea pe care clienţii o au în noi”, a declarat Roxana Cernica.

Jagoda Gwardys-Zientara, fost Chief Operating Officer (COO), preia rolul de Director Comercial şi Aprovizionare, supervizând activităţile de achiziţii, supply chain şi logistică. Ea preia rolul de la Vincent Arnault, care îşi continuă cariera în Grupul Carrefour, în echipa din Franţa. Odată cu această schimbare, funcţia de COO se va dizolva, iar atribuţiile vor fi redistribuite între membrii boardului, în funcţie de formatele specifice.

„Sunt încântată să preiau un nou rol în companie, cu responsabilităţi esenţiale în asigurarea unei experienţe de cumpărături cât mai plăcută pentru clienţii noştri. Am încredere că, prin parteneriate locale şi inovaţie, vom reuşi să punem pe rafturile reţelei multiformat Carrefour produse proaspete, în timp ce optimizăm procesele şi aducem valoare adăugată în fiecare etapă a lanţului de aprovizionare”, a declarat Jagoda Gwardys-Zientara.

Începând cu data de 3 iunie, Comitetul Executiv Carrefour România are următoarea structură:

CEO: Gilles Ballot

CFO: Régis Moratin

CMO, E-commerce, Financial Services, PR: Narcis Horhoianu

HR, CSR, Public Affairs, Property: Alina Gamauf

Merchandise, Supply Chain, Logistics: Jagoda Gwardys-Zientara

Small Formats Director & Expansion (Market, Express, Supeco): Roxana Cernica

Hiper Director & Expansion (Hiper): Cătălin Samara

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carrefour,
director,
rol,
preluare

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.