Cartofii folosiţi de McDonald’s în SUA sunt crescuţi pe terenurile agricole ale lui Bill Gates. Plantaţiile sunt atât de mari încât pot fi văzute din spaţiu

Autor: Eduard Ivanovici Postat la 13 iunie 2021 4569 afişări

Cartofii folosiţi de McDonald’s în SUA sunt crescuţi pe terenurile agricole ale lui Bill Gates. Plantaţiile sunt atât de mari încât pot fi văzute din spaţiu

Cartofii, morcovii şi cepele sunt doar unele dintre legumele crescute în interiorul imperiului agricol pe care îl deţin Bill şi Melinda Gates. Cu 108.860 de hectare pe numele lor, cei doi sunt cei mai mari proprietari de teren agricol din Statele Unite, fermele din Washington fiind atât de mari încât pot fi observate din spaţiu, notează The Independent.

Cuplul se află acum în mijlocul unui divorţ care presupune împărţirea unei averi colosale, incluzând aici mai multe businessuri şi terenuri din cel puţin 18 state americane, achiziţionate prin intermediul unui număr de 22 de societăţi cu răspundere limitată de tip paravan.

Cei doi deţin peste 28.000 de hectare de boabe de soia, porumb, bumbac şi orez în Louisiana; circa 8.000 de hectare de boabe de soia în Nebraska; şi aproximativ 5.700 de hectare în Washington, incluzând mai multe câmpuri cultivate cu cartofi care merg direct către McDonald’s.

 

Sursa foto: Google Maps

 

Deşi faptul că numărul de exploataţii agricole deţinute de cei doi miliardari ar putea şoca destui de mulţi oameni, investiţiile în terenuri agricole au câştigat tot mai multă popularitate în ultimii ani.

Peste 50% din fermierii americani nu deţin pământul pe care îl lucrează, iar preţul suprafeţei cultivate s-a dubat de la mijlocul anilor 1990 până în prezent la aproape 3.000 de dolari/acru.

Un acru este egal cu 0,4 hectare.

Firme precum Prudential şi Hancock au divizii dedicate special investiţiilor în peste 114 milioane de hectare de teren agricol deţinut şi închiriat de non-fermieri.

„Fermierii nu mai deţin active. Alte persoane deţin activele, indiferent că vorbim despre pământ sau echipamentul închiriat. Când grupurile de investiţii deţin pământurile respective, fermierul are nevoie în continuare să îl cultive. Însă aleg să îl închirieze... aşa că fermierii nu se vor bucura de beneficiile pe care le implică deţinerea propriu-zisă a pământului”, spune Jonathan Hladik, director de politici în cadrul Centrului pentru Afaceri Rurale din SUA.

De asemenea, există o serie de temeri cu privire la climă: Gates a declarat că activităţile sale agricole reprezintă un business separat de fundaţia filantropică pe care o conduce, printre obiective căreia se găseşte şi combaterea schimbărilor climatice. Miliardarul a mai notat că fermele sale fac parte dintr-un program de sustenabilitate privind sănătatea solului.

Agricultura din SUA produce peste 10% din totalul emisiilor de carbon din ţară, conform Departamentului pentru Agricultură din Statele Unite.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.