Câţi bani au la saltea marile companii din energie listate raportat la capitalizarea bursieră: 32% pentru OMV Petrom, 20% pentru Transgaz, 18% Romgaz

Autor: Liviu Popescu Postat la 26 iunie 2024 76 afişări

Câţi bani au la saltea marile companii din energie listate raportat la capitalizarea bursieră: 32% pentru OMV Petrom, 20% pentru Transgaz, 18% Romgaz

Cele opt mari companii de energie ale căror acţiuni intră în structura indicelui principal BET au o capitalizare bursieră de 153 miliarde de lei şi numerar şi echivalente de numerar de circa 24 mld. lei, adică 6,5%, arată calculele realizate de ZF.

Cele mai mari sume ale numerarului sunt la OMV Petrom, de 15,1 mld. lei la T1/2024, adică 32% din capitalizarea bursieră de 48 mld. lei.  Urmează Transgaz cu 20%, Romgaz cu 18%, Conpet cu 17,6%, Nuclearelectrica 15,5%, Transelectrica 15,1%, Electrica 4,8% şi Hidroelectrica 1,1%.

“Se poate observa nevoie de finanţare a investiţiilor viitoare şi ne gândim aici în special la OMV Petrom şi Romgaz, unde ştim că urmează investiţii importante în Neptun Deep”, spune Radu Cojoc, broker al Goldring.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
OMV Petrom,
Transgaz,
Romgaz

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.