Ce bacşiş ar trebui să lăsaţi chelnerilor, în funcţie de ţara în care vă aflaţi?
În unele ţări, bacşişul este trecut pe nota de plată, în altele, clienţii sunt liberi să lase cât doresc, la fel cum sunt şi câteva în care bacşişul este considerat jignitor sau este chiar ilegal. Care sunt practicile oferirii bacşişului în diferite ţări?
Un astfel de ghid vă poate fi de folos atunci când vă aflaţi în afara ţării şi trebuie să achitaţi nota de plată. Iată cum trebuie să procedaţi ca să nu daţi greş.
Argentina
Dacă valoarea bacşişului nu este specificată în nota de plată, atunci ar trebui să lăsaţi 10% din valoarea notei.
Australia
În Australia nu se obişnuieşte să se lase bacşiş în cafenele şi restaurante, însă dacă doriţi să faceţi acest lucru, ar trebui pur şi simplu să rotunjiţi suma de plată, dar nu cu mai mult de doi dolari.
Bolivia
Taxa pentru servire este inclusă în nota de plată, însă este considerat politicos să lăsaţi o suplimentar o mică sumă pentru chelneri.
Brazilia
În Brazilia, taxa pentru servire este inclusă în nota de plată, aşa că nu este nevoie să lăsaţi mai mult decât scrie pe notă.
Camodgia
În localurile simple, fără pretenţii, ceva mărunţiş este suficient pentru bacşiş. În restaurantele cu ştaif, regula este să lăsăm un bacşiş de 10%.
Canada
Pe nota de plată nu este inclus şi bacşişul, dar se obişnuieşte să se lase între 15 şi 20% din valoarea notei de plată.
Chile
În restaurantele şi cafenelele şi zonele turistice este inclusă în nota de plată o taxă pestru servire, în valoare de 10%.
CITEŞTE MAI MULTE ÎN PAGINA URMĂTOARE ->>>>>>>>>>>>
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro