Cei care consumă multă ciocolată au şanse mai mari de a câştiga un premiu Nobel
Poate părea o glumă lansată cu ocazia sărbătorilor, însă un cercetător din Anglia a descoperit că ţările în care se consumă cantităţi mari de ciocolată sunt aceleaşi care dau cei mai mulţi câştigători ai premiului Nobel.
Informaţiile provin dintr-o lucrare publicată în New England Journal of Medicine, numită "Consumul de ciocolată, funcţia cognitivă şi laureaţii Nobel". Aceasta a fost scrisă de Franz H. Messerli, doctor în ştiinţe, care notează următoarele: "Din moment ce consumul de ciocolată poate, teoretic, îmbunătăţi funcţia congnitivă nu doar în cadrul indivizilor ci în cadrul întregii populaţii, m-am întrebat dacă pot trage anumite concluzii de aici."
Messerli a realizat o corelare între numărul de câştigători ai premiului Nobel per capita şi cantitatea de produse de ciocolată consumate per capita. El a măsurat funcţia cognitivă la nivelul populaţiei unei ţări şi a observat că aceasta tinde să fie superioară acolo unde consumul este crescut.
"Această relaţie nu este neapărat una cauzală, dar arată că o dimensiune o poate influenţa pe cealaltă", subliniază omul de ştiinţă.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro