Centenar. Când România sărbătoreşte 100 de ani de la Unire, mediul de business strigă în cor pentru obiective sociale: educaţie, sănătate şi infrastructură

Postat la 30 noiembrie 2018 37 afişări

La 100 de ani de la întregirea ţării şi la 29 de ani de la revoluţie, România a ajuns pe ultimul loc în Europa la infrastructură, cheltu­ieş­te cel mai puţin din UE pentru sănătate, iar învăţământul, mai ales cel din zonele rurale, este la pământ.

Centenar. Când România sărbătoreşte 100 de ani de la Unire, mediul de business strigă în cor pentru obiective sociale: educaţie, sănătate şi infrastructură

Educaţie, sănătate şi infrastuctură au ajuns cele trei cereri majore ale mediului de busines, adică ale capitalului, care cere progrese în aces­te zone mai mult chiar decât beneficiarii edu­ca­ţiei şi sănătăţii, adică forţa de muncă. În anii 90 se vorbea puţin despre rolul sănătăţii, edu­ca­ţiei şi infrastructurii în dezvoltarea econo­mi­ei. Atunci se credea că privatizarea şi închi­de­rea companiilor de stat nerentabile este de ajuns.

Dacă în 1990 statul deţinea întreaga economie, acum mai are 4% din aceasta, restul este în mâini private – jumătate la companii străine şi jumătate la companii cu capital privat românesc. Întrebarea este dacă va putea aduce aceste domenii la un nivel decent în condiţiile în care nu mai dispune deloc de active.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sanatate,
infrastructura,
romania,
educatie,
mediu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.