Chinezii nu mai vor haine de lux: Vânzările gigantului LVMH au încetinit în T2, după ce apetitul europenilor pentru high-end fashion nu a reuşit să depăşească lipsa de interes a chinezilor bogaţi

Autor: Ştefan Stan Postat la 24 iulie 2024 23 afişări

Chinezii nu mai vor haine de lux: Vânzările gigantului LVMH au încetinit în T2, după ce apetitul europenilor pentru high-end fashion nu a reuşit să depăşească lipsa de interes a chinezilor bogaţi

Creştere a vânzărilor LVMH a încetinit în al doilea trimestru, după ce cumpărătorii chinezi au redus cheltuielile pe segmentul de high-end fashion, chiar dacă cererea pe pieţele occidentale a crescut uşor, scrie Reuters. 

Vânzările celui mai mare grup de lux din lume şi proprietar al mărcilor Louis Vuitton, Tiffany & Co. şi Hennessy, au crescut la 20,98 miliarde de euro, o creştere de 1% pe o bază organică, care elimină efectele valutare şi achiziţiile.

Aceasta se compară cu o creştere de 3% de la an la an în primul trimestru şi cu o creştere de două cifre în 2023, când consumatorii de pe piaţa-cheie din China s-au răsfăţat cu bunuri de lux, ieşind din blocajele cauzate de pandemie.

Raportul liderului sectorului LVMH, care este a doua cea mai mare companie europeană listată la bursă, în valoare de aproximativ 340 de miliarde de euro, urmează avertismente de profit de la brandurile mai mici Burberry şi Hugo Boss de săptămâna trecută.

Acţiunile LVMH au fost volatile de la apariţia încetinirii în domeniul luxului şi au scăzut cu aproximativ 20% în ultimul an, pe fondul îngrijorărilor că cumpărătorii din clasa de mijloc din a doua economie a lumii renunţă la achiziţii din cauza crizei imobiliare şi a nesiguranţei locurilor de muncă.

LVMH nu a oferit „surprize neplăcute”, a declarat Piral Dadhania, analist RBC.

Vânzările sale în Asia, excluzând piaţa japoneză, au scăzut cu 14% în al doilea trimestru, înrăutăţindu-se de la o scădere de 6% în primul trimestru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
crestere,
vanzari

Citeşte pe prosport.ro

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.