Cinci milioane de euro pentru un nou depozit Oscar Downstream (FOTO)

Autor: Dorin Oancea Postat la 26 octombrie 2014 1240 afişări

Strategia agresivă de extindere a capacităţii de stocare a Oscar Downstream continuă în 2014 cu inaugurarea, de la 1 noiembrie, a depozitului de la Şercaia, Braşov, cu capacitate de 7.000 mc. Oscar a mai deschis un depozit în vară, la Fundulea, cu o capacitate de 5.800 de metri cubi, compania mai având în proprietate un depozit la Craiova.

Anul acesta a mai fost inaugurat încă un depozit, de către Mol România, la Giurgiu, tot cu capacitate de 7.000 mc. Piaţa depozitelor este dominată de jucătorii tradiţionali, cea mai mare capacitate având-o OMV Petrom, care este urmată de Lukoil şi de Rompetrol. Totodată, piaţa depozitelor este o piaţă în care companiile tradiţionale s-au aşezat de la începutul anilor 2000, iar investiţiile din zona aceasta au fost reduse, multe dintre companiile mai mici din domeniu neavând deloc capacitate de stocare.

Pentru 2014, reprezentanţii Oscar Downstream indică o scădere cu 17% a vânzărilor de carburanţi la nivel naţional, în special pe fondul celor 7 eurocenţi în plus la preţul de vânzare: "Deşi vânzările au scăzut, pe piaţa carburanţilor este loc de creştere. Analizele duc procentul potenţial de creştere a pieţei la 10%". Oscar vinde motorină marilor consumatori de carburant, cum ar fi companiile din transport, construcţii, producţie şi agricultură. "Pe zona construcţiilor s-a înregistrat cea mai mare scădere în consum, până la 20%. Agricultura este însă o piaţă în dezvoltare, la care ne uităm cu atenţie."

Prin inaugurarea depozitului de la Şercaia, Oscar urcă pe locul al patrulea după capacitatea de stocare în depozite. Construcţia de la Şercaia a început în octombrie 2013 şi a fost finalizată în septembrie 2014. Depozitul va fi dat în folosinţă de la 1 noiembrie 2014. Luna octombrie este dedicată probelor tehnologice pentru ca în noiembrie depozitul să fie complet funcţional, arată datele furnizate de companie.

"Investiţia de la Şercaia este un proiect special pentru noi, fiind primul dintr-o serie de depozite proprii construite ca investiţii greenfield", spun reprezentanţii companiei. Totalul investiţiei a fost de 5 milioane euro, dintre care 2 milioane euro au reprezentat costul tehnologiei încorporate (este primul depozit al Oscar care stochează şi benzină, în proporţie de 35% din capacitate). Depozitul a fost creat cu intenţia de a reprezenta un punct logistic pentru aprovizionarea staţiilor proprii Oscar, dar şi a clienţilor, prin flota proprie de autocisterne Oscar.

Odată cu noile depozite construite, flota va creşte de la 27 de autocisterne în 2014 la 40 autocisterne până în martie 2015, respectiv la 50 în 2016 şi 60 în 2017. Creşterea capacităţii de stocare va duce şi la creşterea reţelei Diesel Point Access, cu până la 37 staţii în iulie 2015.

"Mai avem planificate investiţii pentru construirea a 3 depozite la Arad, Cluj şi Roman până la sfârşitul anului 2015", spun reprezentanţii companiei. Ţinta Oscar Downstream este de a avea până  în 2016 o capacitate totală de depozitare de 40.000 mc. Planul de investiţii pentru următorii cinci ani este de 26 milioane de euro.

Pe segmentul staţiilor de incintă, compania va ajunge la sfârşitul acestui an la 1.050 de Diesel Point, faţă de 870 anul trecut. În ceea ce priveşte Diesel Point Access, compania intenţionează deschiderea a 3 noi puncte de alimentare, crescând astfel numărul staţiilor la nivel naţional de la 31 la 34 până la sfârşitul lui 2014. Numărul clienţilor Diesel Point Access a ajuns la 700, care consumă carburant prin cele 10.000 de carduri emise. Oscar Downstream estimează că va încheia anul 2014 cu un profit net de 40-50 milioane de lei.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cinci-milioane-de-euro-pentru-un-nou-depozit-oscar-downstream-foto-13466402
13466402
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.