Cine a ucis exportul de carne de cal şi de vită tranşată
Exporturile de carne de cal şi de vită tranşată au scăzut aproape la zero, în urma scandalului internaţional al cărnii de cal în care a fost implicată şi România, deşi carnea nu a provenit de la producători locali, cele mai mari cereri fiind anterior din Franţa şi Italia, potrivit Federaţiei Pro Agro.
"Carnea de vită tranşată nu se mai exportă. Fiecare îşi pune între¬barea: dacă este carne de cal? În acest moment carnea de vită tranşată din România nu se mai exportă aproape deloc", a declarat preşedintele Federaţiei Naţionale Pro Agro, Alexandru Jurconi.
Tot el a declarat că în prezent nu se mai exportă aproape deloc carne de cal tranşată, iar cea mai mare cerere pentru aceasta venea din Franţa şi Italia.
România a fost în ultimii ani unul dintre cei mai mari exportatori de carne de cal la nivel mondial, înregistrând în anul 2011 exporturi în valoare de 13,1 mil. euro, pe locul 5 în Europa în urma Belgiei, Poloniei, Franţei şi Olandei, respectiv pe 9 la nivel mondial.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro