Artista care a lansat în 10 ani mai mult de 100.000 de cântece dar CARE NU EXISTĂ cu adevărat

Postat la 04 ianuarie 2018 2696 afişări

Poartă fuste extrem de scurte şi are energia nelimitată a unui căţeluş care nu oboseşte niciodată la joacă, relatează Bloomberg. În cariera sa de 10 ani, a lansat mai mult de 100.000 de cântece în mai multe limbi şi a deschis chiar şi spectacole pentru Lady Gaga.

Cu toate acestea, Hatsune Miku, care are nu mai puţin de 2,5 milioane de followeri pe Facebook, nu există cu adevărat in realitate; cel puţin nu aşa cum ne gândim, încă, la divele din carne şi oase.

Miku este un star pop, creat şi animat pe calculator, în urmă cu mai bine de un deceniu, de Hiroyuki Ito, CEO al firmei japoneze Crypton Future Media. Miku şi-a început viaţa ca o voce de sinteză, dar de atunci a evoluat enorm şi a devenit un veritabil star muzical, mulţumită armatei de fani.

Un aspect crucial în evoluţia divei este faptul că orice fan poate scrie un cântec, pe care să îl încarce pe o platformă; apoi fiecare dintre aceştia poate aştepta, în speranţa că diva va interpreteta şi piesa repectivă, chiar în timpul spectacolelor în care diva animată pe calculator are alături, pe scenă, muzicieni în carne şi oase – chitarişti, baterişti şamd.

„Un concert al Hatsune Miku este realizat în sistem colaborativ, spre deosebire de spectacolele clasice, unde direcţiile vin din partea conducerii spre executanţi. Aici, mai mulţi creatori colaborează pentru ca Hatsune Miku să imterpreteze cele mai populare piese,” explică Hiroyuki Ito.

Sistemul acesta de lucru aduce beneficii deopotrivă pentru firma care a inventat această divă modernă dar şi pentru compozitoti fără faimă care astfel au şansa de a se face cunoscuţi. Crypton a vândut până acum 120.000 de unităţi din software-ul dedicat Hatsune Miku, la un preţ mediu de 200 de dolari, conform lui Ito. Compania mai câştigă şi din vânzarea de bilete la concerte şi din licenţierea produselor comerciale.

În ce priveşte cariera lui Hatsune Miku, a cărei nume se traduce prin Primul sunet al viitorului, Ito are planuri măreţe. Vrem să dezvoltăm în continuare tehnologia astfel încât sintetizatorul de voce să producă sunete cât mai apropiate de vocea umană. Cred că vom ajunge la un punct în care vom crea ceva care nu mai există. Speranţa mea este că noua tehnologie va dezvolta un nou tip de muzică,” spune Hiroyuki Ito.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.