Cine este noul director al CNADNR
Noul director general al CNADNR, Cătălin Homor, care a asigurat interimar conducerea Metrorex, are trei maşini, conturi şi depozite de sub 20.000 de euro şi bijuterii de 9.000 de euro, fără a deţine însă, potrivit celei mai recente declaraţii de avere, din iunie, case, apartamente sau terenuri.
Două maşini, Opel şi Renault, au fost achiziţionate prin credit, în 2006-2007, iar a treia, Mazda, în 2013, în baza unui contract de vânzare-cumpărare.
Anul trecut, Homor - la acea dată director de investiţii la Metrorex - a încasat venituri nete de 88.800 lei, iar soţia sa, Claudia Homor, 52.500 lei (de la Sanador şi în baza unui contract de colaborare).
La capitolul bijuterii, Homor a trecut obiecte preţioase dobândite în perioada 2000-2015, în valoare de circa 9.000 de euro.
Homor are două conturi bancare şi un depozit, toate însumând peste 81.000 de lei.
În declaraţia de avere a noului director general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) mai figurează două împrumuturi, totalizând aproape 9.000 de euro, către Adrian şi Marian Homor.
În 2013, Homor declara câştiguri salariale de 19.000 de lei de la Comnord SA.
Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, l-a demis pe şeful CNADNR, Narcis Neaga, şi a anunţat că societatea de administrare a reţelei de drumuri va fi reformată şi va avea management privat, până atunci atribuţiile lui Neaga urmând să fie preluate de către directorul interimar al Metrorex, Cătălin Homor.
"Nu suntem mulţumiti de activitatea companiei, este nevoie de o resetare.
Sunt carenţe şi pe activitatea operaţională, nu doar pe cea de investiţii", a afirmat Costescu.
El a adăugat că are încredere că Homor, care s-a ocupat înainte de preluarea interimară a conducerii Metrorex, de investiţiile companiei de metrou, îşi va duce cu succes la îndeplinire noul mandat, cel puţin până la numirea unui management în condiţiile ordonanţei privind guvernanţa corporativă.
Costescu a mai anunţat că activitatea CNADNR va fi transparentizată şi reformată.
Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat în octombrie o serie de nereguli la CNADNR privind inclusiv proiectul autostrăzii Orăştie-Sibiu, unde o porţiune de 200 metri trebuie demolată şi reconstruită, şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale. Lotul respectiv urmează să rămână închis până în luna iunie.
Costescu a cerut extinderea controlului, vizând aspecte privind deszăpezirea şi pregărirea comandamentului de iarnă, iar rezultatele acestui raport suplimentar au fost finalizate şi vor fi anunţate public.
Ministrul i-a prezentat acest raport şi premierului Dacian Cioloş.
Neaga a condus CNADNR, prin preluare de atribuţii, din vara anului 2013.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro