Cine este tânăra de 32 de ani responsabilă de dezvoltarea UiPath, companie evaluată la 10 miliarde de dolari, pe cele mai exotice pieţe ale lumii şi cum a ajuns ea la acest rol
La 32 de ani, Mălina Platon este Managing Director APAC Region, Strategic Accounts la UiPath, companie cu venituri recurente de 360 de milioane de dolari şi 2.900 de angajaţi. Cunoscută drept „primul unicorn românesc”, compania a ajuns în iunie la statutul de „decacorn”, fiind evaluată la 10,2 miliarde de dolari în urma celei mai recente runde de finanţare.
Rol ocupat în companie: Din rolul de Managing Director APAC Region, Strategic Accounts, formulez şi implementez strategia de business pentru clienţii strategici ai UiPath din China, Corea de Sud, Australia & Nouă Zeelandă şi Asia de Sud Est.UiPath s-a extins în zona Asia Pacific între 2017-2019, iar în această perioada am participat activ la deschiderea entităţilor legale şi iniţierea operaţiunilor de business în ţări precum: Singapore, Thailanda, Malaezia, Indonezia, Hong Kong, China, Australia, Nouă Zeelandă şi Coreea de Sud. În această perioada am pus bazele echipelor technice şi de vânzări ale UiPath, prin recrutarea şi formarea echipelor locale. Rolul meu actual cuprinde două responsabilităţi majore. Prima este aceea de a susţine echipele UiPath din zona Asia Pacific, iar a două este aceea de a extinde business-ul UiPath prin crearea unor parteneriate strategice cu clienţi şi parteneri existenţi, dar şi recrutarea şi dezvoltarea unor parteneriate strategice noi.
Cele mai importante roluri profesionale avute până la această funcţie: Până în prezent pot spune că am apreciat toate companiile şi rolurile pe care le-am deţinut. La UiPath am început să lucrez în martie 2017, iar în cei 4 ani de experienţă am avut diferite roluri, în special în zona de vânzări şi de parteneriate şi alianţe strategice, acoperind pieţe precum EMEA, Japonia, India şi Asia Pacific. Fiecare rol m-a ajutat să descopăr diferite stiluri de a face business şi de a interacţiona cu oamenii din ţările şi zonele respective, şi acesta este, după mine, unul din cele mai fascinante aspecte ale unui rol global! Înainte de a lucra la UiPath am lucrat pentru diferite companii de software şi tehnologie precum: Intel Corporation, Softwin şi ABC Data. Rolul de la Intel m-a ajutat să îmi descopăr pasiunea pentru vânzări şi tehnologie. În acelaşi timp, am cunoscut şi lucrat cu oameni absolut minunaţi care îmi sunt prieteni şi astăzi, şi de la care am învăţat ce înseamnă profesionalismul şi perfecţiunea la nivel de execuţie de business. În cadrul Softwin am experimentat ce înseamnă să lucrezi pentru prima dată la o companie de software şi pasiunea mea pentru vânzări şi tehnologie s-a extins în zona de servicii şi soluţii software. Experienţa ABC Data a fost una absolut minunată, unde am putut vedea din interior ce înseamnă să lansezi un start-up în România şi să pui pe picioare un business de distribuţie IT alături de o echipa foarte motivată şi energică.
Rolul pe care vi-l propuneţi în anul 2030: În general, sunt o persoană care îşi face planuri foarte meticuloase şi vrea să aibă toate detaliile stabilite din timp. Însă ultimele luni m-au făcut să înţeleg că e important să iau şi pauze în care să reflectez la ce îmi doresc să fac pentru mine, pentru oamenii cu care lucrez, ce îmi doresc de la proiectele în care sunt implicată, şi, nu în ultimul rând, să fiu mai tolerantă cu realitatea din jurul meu. Lucrurile se pot schimba de la o zi la alta şi trebuie să fim capabili să ne adaptăm la noi realităţi pe care probabil acum câteva luni nu le luăm în considerare. Aşadar, pentru următorii ani, ca şi până acum, îmi doresc să fac ce îmi place, să mă bucur de provocările prezentului şi de oamenii cu care lucrez. Apreciez orice oportunitate de business care apare la orizont şi sunt multe proiecte şi iniţiative pe care le am în plan la UiPath pentru următorii ani. Dintre ele, cel mai mult mă pasionează misiunea UiPath, şi anume ‘A robot for every person’/Un robot pentru fiecare,’ prin care roboţii software vor deveni o parte din viaţa noastră, aşa cum a fost cazul PC-ului. Ea permite oricui să folosească, să construiască sau să beneficieze de avantajele de a avea un robot software pentru a-i ajuta în munca de zi cu zi. Sper că aceasta să devină o realitate până în 2030!
CEO/Antreprenor admirat: În rolurile pe care le am avut la Intel, Softwin şi ABC Data am avut ocazia să lucrez şi interacţionez cu mulţi CEOs şi antreprenori români din sectorul IT. Ei au fost şi sunt şi în prezent unii dintre cei mai profesionişti oameni cu care am avut plăcerea să lucrez până acum. Consider că sectorul IT din România beneficiază de oameni foarte talentaţi, care pot aduce valoare pe plan internaţional şi pot propulsa România pe o poziţia semnificativă în special în industria de software. Aş vrea să îi menţionez pe Iulian Stanciu, CEO EMAG şi pe Aurel Netin, CEO Lenovo România, cu care am colaborat în perioada în care am lucrat la Intel, şi care au reprezentat o sursă de inspiraţie şi profesionalism pentru mine, atât pentru business-ul pe care l-au construit în România, cât şi pentru investiţiile pe care le-au realizat în propriile echipe locale.
Profilul Mălinei Platon a apărut în anuarul 100 TINERI MANAGERI DE TOP publicat de Business MAGAZIN.
Urmărește Business Magazin
Citeşte pe zf.ro
Citeşte pe mediafax.ro
Citeşte pe Alephnews
Citeşte pe smartradio.ro
Citeşte pe comedymall.ro
Citeşte pe prosport.ro
Citeşte pe Gandul.ro
Citeşte pe MediaFLUX.ro
Citeşte pe MonitorulApararii.ro
Citeşte pe MonitorulJustitiei.ro
Citeşte pe zf.ro