Ciolacu anunţă măsuri fiscale pentru diaspora: „10 ani scutire de impozit pentru cei care se întorc”

Autor: Rafael Hekman Postat la 03 octombrie 2024 32 afişări

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat importanţa reconectării românilor din diaspora cu ţara şi oportunităţile pe care le oferă în cadrul discursului susţinut la Repatriot Summit 2024. Ciolacu a evidenţiat realizările României şi a prezentat măsuri de sprijinire a întoarcerii românilor din diaspora.

Ciolacu anunţă măsuri fiscale pentru diaspora: „10 ani scutire de impozit pentru cei care se întorc”

„Dezvoltarea României depinde de investiţii şi iniţiativă, iar ţara noastră are nevoie de oameni cu o atitudine occidentală faţă de muncă,” a afirmat Ciolacu, recunoscând că între 2008 şi 2022, peste 3 milioane de români au emigrat. Acesta a subliniat că „în spatele acestor cifre sunt oameni care muncesc din greu şi care suferă, departe de casă şi de familii.”

Premierul a menţionat că priorităţile guvernului vizează îmbunătăţirea calităţii vieţii, serviciilor de sănătate şi educaţiei. „Dacă suntem obiectivi, vedem cum România s-a schimbat! În bine!” a declarat el, evidenţiind faptul că România este acum una dintre cele mai sigure ţări din Europa, cu o infracţionalitate scăzută.

În ceea ce priveşte infrastructura, Ciolacu a anunţat progresele din ultimii ani: „Avem 1.100 de km de drumuri de mare viteză, alţi 800 de km în execuţie şi 470 în licitare.”

De asemenea, el a subliniat investiţiile în sănătate, menţionând că guvernul investeşte 13 miliarde de lei în spitale noi şi modernizări. „Exodul medicilor pare să se fi încheiat. Tot mai mulţi caută să se întoarcă şi să lucreze în ţară,” a adăugat premierul.

Ciolacu a subliniat contribuţia românilor din diaspora la economia naţională: „În 2023, românii plecaţi la muncă în străinătate au trimis în ţară o sumă record de 6,5 miliarde de euro, echivalentul a 2% din PIB.”

De asemenea, el a anunţat că anul trecut s-a înregistrat un număr record de întoarceri în ţară: „Peste 190.000 de români au ales să se întoarcă pentru că viaţa în România s-a schimbat - în bine - în ultimii 10 ani!”

Pentru a stimula revenirea românilor din diaspora, Ciolacu a propus un pachet de măsuri fiscale atractive: „Fiecare cetăţean român care se întoarce va beneficia de 10 ani scutire de impozit pentru banii aduşi înapoi în ţară.”

În plus, el a anunţat bugetul alocat pentru programul Start Up Nation 2024: „Acesta are alocat un buget de 440 milioane de euro, iar alocaţia financiară nerambursabilă va fi de 50.000 euro.”

Marcel Ciolacu a concluzionat subliniind necesitatea unităţii naţionale: „Obiectivul meu personal este să unesc aceste Românii într-o singură Românie. Unită şi prosperă!”

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ciolacu,
repatriot,
summit

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.