Ciolacu: Avem un împrumut cu BIRD, 600 de mil. euro, bani pentru energie regenerabilă şi transport

Autor: Cosmin Pirv Postat la 18 septembrie 2024 17 afişări

Ciolacu: Avem un împrumut cu BIRD, 600 de mil. euro, bani pentru energie regenerabilă şi transport

Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că 600 de milioane de euro, dintr-un împrumut de la BIRD, sunt disponibile pentru proiecte în domeniul energiei regenerabile şi transportului.

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat la începutul şedinţei de Guvern de miercuri că Executivul asigură finanţări şi pentru investiţii verzi în energie şi transport.

„Am discutat această temă a dezvoltării transportului public în întâlnirea avută ieri, cu primarul Capitalei şi primarii de sectoare. Şi vom continua să discutăm regulat, pentru că aşa e firesc. Avem un împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, 600 de milioane euro. Sunt bani pentru investiţii în energia regenerabilă şi transport, inclusiv în parteneriat public-privat”, a spus premierul.

Acesta a adăugat că sunt aşteptate proiectele, „mai ales cele de la Capitală”.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
guvern,
marcel ciolacu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.